Home > Minister Lydia Peeters geeft maandag aftrap van fietsrelance in West-Vlaanderen

Minister Lydia Peeters geeft maandag aftrap van fietsrelance in West-Vlaanderen

Geschreven op 22 september 2021 om 14:28 door Mario De Wilde

Komende maandag 27 september start het eerste fietsrelanceproject van West-Vlaanderen met de aanpak van de fietspaden langs de Ten Bogaerdelaan (N8) in Koksijde. Het betonnen wegdek van de enkelrichtingsfietspaden aan beide zijden van de weg wordt vervangen door asfalt. “Met deze projecten willen we het fietscomfort op gewestwegen verbeteren en de keuze voor de (e-)fiets als vervoersmiddel stimuleren”, zegt Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters.

Extra fietsinvesteringen in West-Vlaanderen
Minister Peeters wil sterk inzetten op veilige en comfortabele fietspaden in West-Vlaanderen en dat vraagt de nodige investeringen. “We hebben het afgelopen jaar massaal de fiets (her)ontdekt. Deze positieve fietstendens wil ik vasthouden en verder stimuleren om zo bij iedereen een fietsreflex te creëren. Mensen zullen nog meer fietsen als dit veilig en comfortabel kan. Daarom trek ik nooit geziene budgetten uit voor de versnelde realisatie van concrete projecten voor meer en betere fietspaden”,  zegt Lydia Peeters. Dit jaar zullen er 4 fietsrelanceprojecten in West-Vlaanderen van start gaan. In 2022 komen daar nog een 20-tal projecten bij.

Eerste fietsrelanceproject in West-Vlaanderen: N8 in Koksijde
De aftrap van meer fietsinvesteringen in West-Vlaanderen wordt gegeven in Koksijde waar vanaf maandag 27 september de bestaande betonnen rijweg van de enkelrichtingsfietspaden aan beide zijden van de Ten Bogaerdelaan (N8) wordt opgebroken en vervangen door asfalt. Dat geeft meer rijcomfort voor fietsers. De werken zullen 2 weken in beslag nemen. Het autoverkeer op de N8 kan beurtelings door met behulp van werflichten. Fietsers worden tijdelijk over de rijweg geleid. Er geldt een snelheidsbeperking van 30 km/u in de werfzone. Alle info over de werken vind je op www.wegenenverkeer.be/koksijde.

Overzicht van de fietsrelanceprojecten in West-Vlaanderen voor 2021
“Er staan dit jaar en volgend jaar heel wat fietsrelanceprojecten op het programma van AWV”, duidt minister Peeters. Momenteel liggen volgende uitvoeringsdata al min of meer vast:

-N8 Ten Bogaerdelaan Koksijde (zie hierboven)

-R31 Elisabethlaan Oostende (vervangen van betonstraatstenen op enkelrichtingsfietspaden door asfalt). Startdatum nog niet gekend, vermoedelijk vanaf midden oktober. Duur: 2 weken.

-N368 Westkerkestraat Ichtegem (vervangen beton op enkelrichtingsfietspaden door asfalt). Startdatum nog niet gekend, vermoedelijk vanaf midden oktober.  Duur: 1 maand.

-N353 Doorniksesteenweg tussen Kanaalweg en Heesterstraat in Outrijve, Avelgem (betonnen fietspaden krijgen comfortabele asfaltlaag). Van 4 tot 31 oktober. www.wegenenverkeer.be/Avelgem.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.