Home > Mieke Garnaal en eredames Amy Dalle, Celine Bonny, Anouk Bonny voorgesteld in Oostduinkerke

Mieke Garnaal en eredames Amy Dalle, Celine Bonny, Anouk Bonny voorgesteld in Oostduinkerke

Geschreven op 27 juni 2021 om 09:50 door Mario De Wilde

Burgemeester Marc Vanden Bussche van Koksijde mocht gisteren Mieke Garnaal en eredames 2021 (Amy Dalle, Celine Bonny, Anouk Bonny) officieel voorstellen: “We staan hier terug! De Garnaalfeesten 2021 zijn een feit. En hoe kunnen we die mooier starten! Inderdaad met de aanstelling van een kersverse Mieke Garnaal en eredames. Welkom in ons NAVIGO – Nationaal Visserijmuseum. Uiteraard bedanken we eerst de uittredende Mieke Garnaal Elouise Calcoen en haar eredames Katrien Terryn en Celeste Vandersteene. Zij hebben onze gemeente de voorbije twee jaar vertegenwoordigd. Twee speciale jaren met minder activiteiten dan we hadden gepland. Ik dank hen in elk geval voor hun inzet en hoop om hen nog te mogen ontmoeten op speciale gelegenheden als vandaag. Dan gaan we over naar de nieuwe Mieke Garnaal en eredames. Zij worden voorgeleid door de folkloredansgroep “Oud IJslandvaarders”. Ik laat jullie niet langer in spanning en stel de nieuwe Mieke Garnaal 2021 graag aan jullie voor: Amy Dalle.

Zij is een rasechte Oostduinkerkse van 20 jaar met wortels die tot diep in het Oostduinkerkse zand reiken. Van grootvader Pierre Dalle (ons voormalig diensthoofd van de “Werf Oostduinkerke”) en vader Peter (leider van onze smederij en vooral meest artistieke medewerker van de werf in Oostduinkerke) kreeg ze alleszins al de creatieve genen mee die haar als Mieke Garnaal zeker van pas komen. Misschien nog leuk om te vermelden dat grootvader Pierre ‘reus Amadientje’ maakte naar Amy’s gelijkenis. Je kan ‘Amadientje” hier ook vandaag bewonderen. Maar Amy treedt ook in de voetsporen van haar moeder Mieke Bruneel, die in de jaren 80 eredame was van Mieke Garnaal. En haar zus Steffi, die Mieke Garnaal was in 2009. Een mooie traditie zet zich voort!
Amy is lid van de folkloredansgroep ‘Oud-IJslandvaarders’. En ze stapt als sinds haar tweede levensjaar mee in de Garnaalstoet. Jullie horen het: haar passie voor Oostduinkerke en de garnaalfeesten kreeg ze met de paplepel mee. We verwelkomen ook culinaire-getalenteerde Mieke Garnaal. Amy studeerde af aan onze befaamde Hotelschool Ter Duinen. Ze weet dus perfect hoe ze garnalen op een goeie manier kan bereiden! Het kroontje van Mieke Garnaal zal haar dan ook perfect passen. Proficiat Amy. En dan stel ik nu de eredames van Mieke Garnaal aan jullie voor. Twee zussen, Céline en Anouk Bonny. Dochters van Cindy Claerebout en wijlen Kurt Bonny. Kurt, die jarenlang werkzaam was aan ons Lokaal Bestuur en ook trouwe brandweerman hier in Oostduinkerke. Hij is zeker heel trots op jullie vandaag. De meisjes hebben ook nog een jongere broer, Jeroen Bonny. Céline Bonny woont al haar hele leven – 23 jaar al – in Oostduinkerke. Ook iemand dus met stevige Oostduinkerkse roots. De Garnaalfeesten en de Garnaalstoet kruist ze dan ook elk jaar aan in haar agenda als één van de topdagen. Céline werkt als boekhoudster en zal ervoor zorgen dat onze Miekes ook cijfermatig meer dan goed uit de verf komen. Tweede eredame is Anouk Bonny. Met haar zeventien zomers is zij de jongste van het drietal, maar daarom niet minder gebeten door Oostduinkerke. Anouk studeert humane wetenschappen in het Atheneum van Veurne en gaat volgend jaar naar het zesde middelbaar. Toen Amy vroeg aan Anouk of ze eredame wilde worden, twijfelde ze geen seconde. Mooi. Ik wens Amy en haar eredames Céline en Anouk veel succes. Ik hoop om hen vaak terug te zien op onze evenementen en ik ben er zeker van dat zij dat goed zullen doen. Drie prachtdames die het komende jaar onze gemeente vertegenwoordigen. We gaan nu over tot de officiële aanstelling.”

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.