Middelkerks vlees, sapjes uit Dikkebus en brood uit Ieper voor onze Rode Duivels
Om straks onze Rode Duivels in de beste omstandigheden voor te bereiden op het EK voetbal werden er ook voedselambassadeurs aangeduid en daar zit flink wat kwaliteitsmateriaal uit onze provincie onder. Chef-kok Bartel Dewulf en bondscoach Roberto Martinez gingen op pad in de verste uithoeken van Vlaanderen om de beste eitjes, brood en vlees uit te zoeken. Uit onze provincie kwamen volgende lokale handelaars en producenten uit de bus.
Philippe Soete van het familiebedrijf Meatier in Middelkerke moet 5 kilo carpacciovlees, 6 kilo varkenswangen, 6 kilo kalfsblanket, 100 stuks kipfilet, 6 kilo soepballetjes van kalf en dan nog wat kippedijenvlees klaarmaken.
Dries Delanote van Le Monde des Mille Couleurs uit Dikkebus moet de beste groenten, kruiden en sapjes uit de eigen boomgaard verzamelen. Vaak worden de groenten en het fruit samen geperst om het beste van beiden aan te bieden.
Biobrood van bakkerij De Trog uit Ieper moet dan het meest gezonde en ook lekker brood kneden. Ook voor hem is het een hele eer om voor de Rode Duivels hofleverancier te mogen zijn.