Home > Middelkerke en Nieuwpoort lanceren gezamenlijke jongerenwerking

Middelkerke en Nieuwpoort lanceren gezamenlijke jongerenwerking

Geschreven op 13 januari 2021 om 12:23 door Mario De Wilde

Het gemeentebestuur van Middelkerke en Nieuwpoort slaan de handen in elkaar om een nieuwe, gezamenlijke jongerenwerking op te starten. Zo kunnen jongeren elkaar op een laagdrempelige manier ontmoeten, samen activiteiten organiseren en voor hun eigen leuke vrijetijdsbesteding zorgen. De begeleiding is in handen van een Middelkerks-Nieuwpoorts duo: jeugdwerkers Jeffrey De Donder en Robbe Dheuninck.

Wat mag je verwachten?

Het concept van de werking blijft behouden: jongeren kunnen zelf het maandelijkse activiteitenprogramma bepalen. De activiteiten vinden plaats op woensdagnamiddag en vrijdagavond in Lombardsijde, Nieuwpoort of ergens ter velde. Om de toegankelijkheid zo groot mogelijk te houden, worden de activiteiten gratis of voor een minimaal bedrag aangeboden. “Tieners zijn niet gebonden aan gemeentegrenzen. Wanneer kinderen de lagere school verlaten, trekken ze naar scholen in Veurne, De Panne, Gistel of Oostende. Ze bouwen daar deels hun sociaal netwerk uit en willen dan ook die vrienden zien in de vrije tijd. Daarom proberen we samen met het stadsbestuur van Nieuwpoort gemeenschappelijke locaties te zoeken waar jongeren kunnen afspreken en zelf activiteiten organiseren. Omdat we de drempel zo laag mogelijk willen houden, proberen we zo veel mogelijk activiteiten gratis of voor een minimale prijs te organiseren. Als je jong bent, wil je wat en we willen geen kansen ontnemen van jongeren omdat financiële situaties roet in het eten kunnen gooien,” aldus schepen van jeugd Natacha Lejaeghere.

Praktisch

De werking staat open voor jongeren tussen 14 en 17 jaar en zal plaatsvinden op woensdagnamiddag (van 14.00 – 17.30 u. ) en vrijdagavond (van 19.00 – 22.00 u), afwisselend in JH Sortie in Nieuwpoort en de Caravannesite in Lombardsijde. De werking start wanneer de coronamaatregelen het toelaten. De begeleiding is in handen van een Middelkerks-Nieuwpoorts duoteam met Jeffrey De Donder en Robbe Dheuninck. Prijzen blijven laag. Er is geen lidgeld bepaald, dus jongeren kunnen komen wanneer ze willen. Voor grotere activiteiten wordt een klein bedrag gevraagd.

Caravanne 2.0

Deze nieuwe vrijetijdswerking heeft nog geen naam, maar zet de werking van de Caravanne verder. “In Lombardsijde was de Caravanne meer dan 23 jaar een gekende werking. Vele jongeren van toen zakten geregeld af naar ‘hun caravanne’ en beleefden er fantastische momenten. Legendarisch zijn de uitstappen met overnachting, bezoeken aan skateparken, Playstation spelen in de zetel of die ene keer dat jongeren met sloophamers tekeer mochten gaan op het autokerkhof. Die jongeren, zijn ondertussen zelf ouders en willen dat ook hun jongeren die leuke belevenissen kunnen meemaken. De merknaam ‘Caravanne’ verdwijnt, maar wordt vervangen door een nieuwe naam die de jongeren zelf mogen kiezen.”, aldus schepen van jeugd Natacha Lejaeghere.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.