Home > Middelkerke dankte haar 182 vrijwilligers met uitgebreid feestontbijt in Silt

Middelkerke dankte haar 182 vrijwilligers met uitgebreid feestontbijt in Silt

Geschreven op 6 mei 2024 om 11:22 door Mario De Wilde

Dankjewel vrijwilligers!

Met een smakelijk feestontbijt zette het gemeentebestuur van Middelkerke zijn vrijwilligers in de kijker. “Onze vrijwilligers zijn onmisbaar in onze dagelijkse werking. We zijn zo dankbaar dat we op hen kunnen rekenen”, zegt bevoegde schepen Natacha Lejaeghere. Zij verwelkomde samen met de andere leden van het Middelkerkse schepencollege 182 vrijwilligers op een uitgebreid feestontbijt in Silt. “Dagelijks rekenen onze diensten op de ondersteuning van heel wat vrijwilligers. Die helpen ons bij uiteenlopende taken. Op onze recepties en huwelijken, als toilettoezichter tijdens evenementen, in de bib, achter de bar van het cultuurcentrum, maar ook in het lokaal dienstencentrum of woonzorgcentrum. Onze vrijwilligers maken het verschil. Niet alleen voor publieksfuncties, maar zeker ook voor broodnodige minder opvallende taken.”

Proficiat ‘anciens’

“Sommige vrijwilligers beschouwen we op den duur als echte collega’s. Hun waarde is onschatbaar, daarom namen we vandaag ruim de tijd om onze vrijwilligers met minimum 10 jaar engagement uitgebreid te huldigen. Het is enorm hartverwarmend om hun betrokkenheid en inzet zo te mogen belonen”, besluit Natacha Lejaeghere.

Gemachtigd opzichters gezocht

“Momenteel zijn er zo’n 400 vrijwilligers bij ons geregistreerd, maar toch zitten we nog met enkele knelpuntberoepen”, vermeldt Sandra. Zij is samen met Annick de contactpersoon voor alle gemeentelijke vrijwilligers. “We doen een warme oproep naar vrijwilligers die tijdens de schoolspits de kinderen en ouders over het zebrapad begeleiden. Daar kampen we soms nog met tekorten en zeg nu zelf… ’t is toch mooi om voor de veiligheid van onze schoolgaande kinderen te zorgen. We voorzien een correcte vrijwilligersvergoeding en kandidaten krijgen een opleiding van de lokale politie.”

Wil je vrijwilliger worden bij Middelkerke? Registreer je dan via www.middelkerke.be/vrijwilligers

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.