Home > Meteen veel belangstelling voor project ‘Rondom Troost/Troost Rondom’ in Male bij Brugge

Meteen veel belangstelling voor project ‘Rondom Troost/Troost Rondom’ in Male bij Brugge

Geschreven op 31 oktober 2023 om 07:40 door Mario De Wilde

De weergoden waren het project ‘Rondom Troost/Troost Rondom’ van initiatiefnemers Karin Robert en Jean-Marie Petyt op de troostplek Male bij Brugge bijzonder goed gezind afgelopen zondagvoormiddag. Enkele donkere wolken, wat wind en een verwoede poging van de zon om door te breken, maar vooral geen druppel regen, zorgden ervoor dat de gedichten van de lokale dichterstalenten: Brigitte Lücke, Heidi Bullynck, Ingeborg De Jonghe,Ingrid Declerck, Jean-Marie Petyt en Karin Robert, de tekst van Male Waar Wij Wonen, de liederen van het parochiaal koor Male met pianobegeleiding en de muzikale intermezzi van de jonge violisten van het gezin Oliva-Devoghel in de beste omstandigheden in de gezonde buitenlucht van de unieke locatie, die de troostplek Male toch is, ten volle konden worden geproefd.

Rond de klok van 12 uur werden alle deelnemers en medewerkers bedacht met een bedankje en mocht Hilde Delameilleure, die ervoor zorgde dat de troostplek op Male er kwam en haar woorden vereeuwigd zag in de plaat tegen de gevelmuur van de parochiekerk, haar wens om op die plaats een troostplek realiseren, kort toelichten. Het gevarieerde programma met afwisselend troost in woord en in muziek verhaalde op gepaste wijze verdriet en troost, lokte heel wat toeschouwers, die ter afsluiting van de activiteit de gelegenheid kregen hun appreciatie te verklanken met een langdurig applaus.

BC Sconevelde opende achteraf de deuren voor ontmoeting en een nagesprek. De initiatiefnemers beschouwden de eerste editie van ‘Rondom Troost/Troost Rondom’ alleszins als een try-out, het planten van een zaadje in de hoop dat het rijkelijk gaat groeien. Een dag later (eigenlijk al meteen na afloop van het gebeuren) maakten ze zich sterk om volgend jaar rond dezelfde periode terug te keren met een vervolg.

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.