Home > Met Vier in Bed trapt tiende seizoen af in Lissewege, Oudenburg, Kortrijk en Anzegem

Met Vier in Bed trapt tiende seizoen af in Lissewege, Oudenburg, Kortrijk en Anzegem

Geschreven op 28 mei 2019 om 19:41 door Mario De Wilde

Vanaf maandag 10 juni maakt Met Vier in Bed het mooie weer bij VTM. Het programma, dat ondertussen al een inkijk gaf in maar liefst 400 B&B’s, is met zijn 10de seizoen intussen een vaste afspraak tijdens de zomermaanden. Dit jaar openen 28 gloednieuwe logeeradressen hun deuren voor Met Vier in Bed, dat er in juni en juli elke week van maandag t.e.m. donderdag is, uitgezonderd de eerste week op maandag, woensdag, donderdag en vrijdag. Het programma reist het hele land rond, met stops in zowel kleine, charmante dorpjes als toeristische trekpleisters zoals Antwerpen. En ook over de landsgrenzen heen zoekt Met Vier in Bed de Vlaamse gastvrijheid op. Want ook onder de Spaanse en Portugese zon verwelkomen enkele B&B-uitbaters hun collega’s. Dat de variatie aan overnachtingsplekken wederom indrukwekkend is, bewijzen o.a. een avontuurlijke boomhut, waar olielampen en een houtkachel voor gezelligheid zorgen, een luxueuze woonboot, een sprookjes-B&B met prinselijke kamers, een authentiek Oostenrijks ‘gasthof’, en enkele historische, gerenoveerde panden tijdens de erfgoedweek.

De succesformule van het programma blijft overeind: vier duo’s – soms ook een enkele uitbater – verblijven een dag en een nacht in elkaars logement. Na afloop evalueren ze met een vakkundig oog de kamer, het ontbijt, de hygiëne, de activiteit en de gastvrijheid. Hun appreciatie in de verschillende categorieën vertalen ze in een aantal bedjes. Het adres dat op het einde van de week het meeste bedjes heeft verzameld, wordt uitgeroepen tot weekwinnaar en mag de Met Vier in Bed-trofee in ontvangst nemen.

Voor het 10de seizoen van Met Vier in Bed geeft radiozender Joe bovendien elke week één overnachting weg in één van de logeeradressen die je die week op antenne zag. Winnen kan door elke vrijdag tussen 16u00 en 19u00 te luisteren naar Raf en Rani.

AFLEVERING 1 OP MAANDAG 10/06 OM 21.10
IKEJIME CHEZ PIERROT IN LISSEWEGE

Met Vier in Bed start het seizoen in het West-Vlaamse Lissewege, op een steenworp van Brugge en de Vlaamse kust. In ‘het witte dorp’ ligt Ikejime Chez Pierrot, de guesthouse van Pierre en Linda. Het koppel heeft al een lange carrière in de showbizz achter de rug, meer bepaald als clown Papa Chico en assistente Vitamientje. “Mijn eerste stappen zette ik bij VTM”, herinnert Pierre zich, die opdook in programma’s als Schuif Af en De Kinderclub. Hun goochelacts combineerden Pierre en Linda met de uitbating van een restaurant, waar ze ook evenementen en showavonden organiseerden. Omdat die job te zwaar werd, maar ze toch niet stil wilden zitten, besloten ze een voormalige B&B in Japans thema over te nemen. De naam ‘Ikejime’ behielden ze en ze voegden er ‘Chez Pierrot’ aan toe. De 5 kamers kregen wat meer showgehalte en verwijzen onder andere naar popiconen als Elvis Presley. Pierre en Linda blijven entertainers in hart en nieren: “Mensen een goed gevoel geven, daar leven we voor”.

AFLEVERING 2 OP WOENSDAG 12/06 OM 21.10
B&B DROOMBOOT IN OUDENBURG

In Oudenburg, op één van de meest rustgevende plekjes van de streek, dobbert de tweede bestemming van de week: B&B Droomboot. Deze drijvende B&B van het koppel Lorenzo en Peter telt 4 gastenkamers, die strak zijn ingericht. Ondanks de ruime, comfortabele verblijven heerst toch nog steeds “het kajuitgevoel”, door de vele raampjes die uitkijken op het water. Waterratten kunnen zich uitleven bij B&B Droomboot, want op het schip is een zwembad aanwezig. En ook tortelduifjes zijn hier aan het juiste adres: zij kunnen gebruik maken van 2 kleine bootjes om ’s avonds al varend een aperitief te drinken. Lorenzo en Peter voelden zich altijd al aangetrokken tot water: ze deden vroeger tal van watersporten en trouwden zelfs op een boot. “Op het water is de enige plek waar we volledig tot rust kunnen komen”, zeggen ze.

AFLEVERING 3 OP DONDERDAG 13/06 OM 21.10
CASABLANCA IN KORTRIJK

In Kortrijk, aan de boorden van de Leie, ligt een stukje Marokko in West-Vlaanderen: de exotische B&B Casablanca van Saida. De naam van de bed and breakfast verwijst naar Saida’s geboortestad. Voor haar studies verhuisde de vrouw naar België, waar ze haar echtgenoot leerde kennen. Samen kregen ze drie kinderen. Toen Saida haar jongste zoon verloor, stortte haar wereld in. Ze wilde een bezigheid om haar zinnen te verzetten en koos voor de horeca. Ze begon met het restaurant Jasmijnhof, waar ze nog steeds Marokkaanse specialiteiten serveert. Toen het pand naast het Jasmijnhof te koop kwam, besloot ze er een B&B van te maken. Casablanca heeft 4 kleurrijke kamers in de stijl van duizend-en-één-nacht. “De gasten moet echt het gevoel krijgen dat ze in Marokko verblijven”, meent Saida. Dochter Yasmine steekt af en toe een handje bij in het restaurant en de B&B van haar moeder. Zij zal haar dan ook vergezellen tijdens de Met Vier in Bed-week.

AFLEVERING 4 OP VRIJDAG 14/06 OM 21.10
LA ROZERIE IN ANZEGEM

Met Vier in Bed sluit de week af tussen de Leie en de Schelde, in het schilderachtige Anzegem. Het dorpje vormt het decor voor La Rozerie, een 4-sterren B&B die wordt gerund door eigenares Martine en haar collega Marianne. Martine begon haar carrière op haar veertiende als dienstmeid van de vroegere burgemeester van Gent. Ze verzorgde het ontbijt, stond in de keuken en diende op. Daar groeide het idee om ooit een B&B te openen. Die droom liet echter nog even op zich wachten. 8 jaar geleden ging Martine samen met haar man op zoek naar een gebouw. “We zochten een landelijk huis, waar voldoende plaats was om een rozentuin aan te leggen”, zegt Martine, die groene vingers heeft. Uiteindelijk vonden ze in een voormalige dierenartspraktijk het perfecte pand. Ze verbouwden het tot 5 gastenkamers, waarvan 2 zorgkamers, die volledig uitgerust zijn voor mensen met een beperking. Alle vertrekken zijn opgetrokken in een landelijke, romantische stijl en het rozenthema is doorgetrokken in de decoratie.

Vanaf maandag 10 juni van maandag t.e.m. donderdag om 21.10 bij VTM

vtm.be

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.