Home > Met Trottoir brengen negen galeries morgen samen kunst op de Zeedijk in het Zoute

Met Trottoir brengen negen galeries morgen samen kunst op de Zeedijk in het Zoute

Geschreven op 11 augustus 2022 om 11:42 door Mario De Wilde

Trottoir is een feestelijk evenement waarbij de naburige galeries vier keer per jaar uitpakken met hun kwaliteit aan de kant van Het Zoute. Het event richt zich tot kunstliefhebbers en verzamelaars, met een programma waarin kwaliteit resoluut vooropstaat. Ontdek het op vrijdag 12 augustus 2022! “Het idee om als galeries samen te werken is gegroeid uit onze ambitie om een groter publiek te bereiken, in de zomer- en andere schoolvakanties. Nogal wat families bevinden zich immers al generaties lang in Knokke-Heist”, verduidelijkt Sibylle Cosyn, die aan het hoofd staat van Maurice Verbaet Gallery. “We hebben voor het woord ‘trottoir’ gekozen omdat het zowel in het Nederlands als het Frans gebruikt wordt.”

Trottoir wil een uitgelezen alternatief vormen voor het flaneren over de zeedijk, waarbij je in de vooravond in alle gezelligheid het artistieke programma van enkele uitstekende galeries ontdekt, die voor de gelegenheid kunstliefhebbers verwelkomen op hun gemeenschappelijke vernissage.

De deelnemende galeries voor de editie van 12 augustus zijn:

-J&O Saverys Gallery (Zeedijk 746) waar de recentste kleurrijke creaties van de zussen Julie & Olivia Saverys, getiteld ‘Concrete’, te zien zullen zijn.
-Maurice Verbaet Gallery (Zeedijk 738), die zich voornamelijk bezighoudt met Belgische naoorlogse kunst en nu focust op de bekende vervormde schilderijen van kunstenaar Michel Mouffe maar ook werken van Denmark, Vic Gentils, Jan Burssens en Willy Anthoons.
-Luc Van Middelem (Zeedijk 734) met een hybride voorstelling van moderne en hedendaagse meesters, naast kwaliteitsantiek en oosterse archeologie uit de Indusvallei.
-Bogert Gallery (Zeedijk 732) zal werk tentoonstellen van de kunstenaar Hoenraet.
-Baronian (Zeedijk 731) organiseert zijn eerste persoonlijke tentoonstelling van de bekende Amerikaanse schilder Frank Stella, onder de titel The Waves & Had Gadya.
-Axel Pairon Gallery (Zeedijk 727) pakt uit met een kleine expo rond het werk van Tomas Libertiny, Laura Ford en Regine Schumann.
-Lukasz Majewski Gallery (Zeedijk 723), gespecialiseerd in abstracte en modernistische Belgische en internationale kunst, toont werk van Pierre Caille, Gilbert Decock, Fred Eerdekens, Walter Leblanc, Bernd Lohaus, Pol Mara, Darío Pérez-Flores, Olivier Strebelle, Guy Vandenbranden en Wout Vercammen.
-QG Gallery (Zeedijk 720), dat zich toelegt op naoorlogse en hedendaagse kunst en een selectie uit het werk van Giorgia Griffa en Tomas Rajlich zal laten zien.
Meer weten?

Vrijdag 12 augustus 2022, van 18.00 tot 22.00 uur
Zeedijk 720 tot 746 – Knokke-Heist · www.trottoirknokke.com
Instagram: trottoirknokke

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.