Home > Met opening van AiR Biekorf trapte Brugge het Brugotta Festival 2023 op gang

Met opening van AiR Biekorf trapte Brugge het Brugotta Festival 2023 op gang

Geschreven op 7 april 2023 om 08:50 door Mario De Wilde

Gisterenavond is in de Poortersloge de zevende editie van de antwoordtentoonstelling AiR Biekorf geopend en trapte het Cultuurcentrum Brugge het Brugotta Festival 2023 op gang. De tentoonstelling en Air Biekorf 7.0 maken deel uit van Brugotta Festival 2023 waarmee Cultuurcentrum Brugge artistiek talent uit de stad en de regio in de schijnwerpers stelt. Schepen Nico Blontrock: “Dat onze stad bulkt van de artistieke weelde, weten we ondertussen en dat bewijst ook het tjokvolle programma van het festival met veel concerten, theater, spoken word, comedy en dus ook beeldende kunst. Bijzonder deze editie van het festival is dat er heel wat participatieve projecten zijn waarbij we kunstenaars uitnodigen deel te nemen aan de projecten, zoals tijdens de Breedbeeldsessies rond fotografie, de open mic tijdens Weerwoord en de Open Jams in KORF”.

“En net dat maakt de cirkel rond vanavond. Want ook AiR Biekorf is in de eerste plaats een participatief kunstproject waarvan we hier vanavond het resultaat zien. En wat voor één”, zegt schepen Nico Blontrock. “Een gans jaar lang is ‘Out of Office’, het centrale kunstwerk van huiskunstenaar Alice Vanderschoot, te bewonderen in Exporuimte Biekorf. Traditioneel daagden we kunstenaars uit een antwoord te bieden op dit werk en dit jaar overtroffen de inzendingen alle verwachtingen. Maar liefst 160 kunstenaars dienden Alice van antwoord. We hebben zo breed mogelijk geselecteerd en nu zijn in de Poortersloge liefst 111 werken te zien die in dialoog gaan met ‘Out of Office’. Heel veel werk van Bruggelingen, zoals dat hoort tijdens het Brugotta Festival, maar ook veel werk van buiten Brugge, tot in Nederland en zelfs Litouwen”.

Huiskunstenaar Alice Vanderschoot werd in de bloemen gezet. Er is een bijzonder mooi traject afgelegd met de door haar gecureerde tentoonstelling Quartet en haar solotentoonstelling All That Glitters, allebei in Exporuimte Poortersloge. Alice werd dan ook van harte bedankt voor haar inzet en de aangename samenwerking. Vele tientallen genodigden woonden het event gisterenavond bij. Het programma en àlles van en over Brugotta Festival vind je op www.brugottafestival.be.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.