Home > Met de koude op komst zorgen om het tekort aan nachtopvang in Brugge

Met de koude op komst zorgen om het tekort aan nachtopvang in Brugge

Geschreven op 7 januari 2024 om 17:14 door Mario De Wilde

Tijdens de traditionele openluchtreceptie van het stadsbestuur van Brugge afgelopen zondagmiddag op de Burg trakteerde de burgemeester traditiegetrouw met een speech. In dit verkiezingsjaar had burgemeester Dirk De fauw aandacht voor de realisaties in het voorbije jaar en was er ook aandacht voor de plannen voor het komende jaar.
“Onze burgemeester verwees echter eerst naar diegene die het moeilijk hadden en onder ons waren en de zorg die we als stad moeten bieden aan hen. O.a. de mensen uit oorlogsgebieden: Oekraïne bijvoorbeeld”, vertelt raadslid Groen, Karin Robert. “15 november ’23 opende de jaarlijkse winteropvang in het voormalig WZC Minnewater zijn deuren. 26 thuis – en daklozen kunnen er de nacht doorbrengen.’, vult raadslid Katrien Cattoor aan. Dat zijn alvast 16 plaatsen meer dan vorig jaar. Voor een plaats bij de nachtopvang wordt telefonisch gereserveerd. “De goede contacten met een viertal hotels zorgde de voorgaande jaren voor een totaliteit van 430 overnachtingen tijdens de winteropvang. Maar dat is dit jaar niet meer zo. Deze capaciteit zou niet meer nodig zijn.’, zegt raadslid Cattoor.

‘Toch bereikten ons berichten van nu reeds een tekort aan nachtopvang. Met de komende koude winterperiode in het verschiet is zo’n uitgebreidere opvang toch wel nodig. Daarom stellen we ons de vraag hoe stad Brugge deze nachtopvang van 26 plaatsen naar meer zal opdrijven.’, zegt Karin Robert. Groen Brugge pleit ervoor om de zorg voor deze mensen via de nachtopvang ook dit jaar concreet te maken met een voldoende capaciteit en ook deze winter hieraan de nodige aandacht te schenken.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.