Home > Met dank aan Make-a-Wish: Tristan uit Koksijde was inspecteur van politie Westkust voor één dag

Met dank aan Make-a-Wish: Tristan uit Koksijde was inspecteur van politie Westkust voor één dag

Geschreven op 8 september 2022 om 09:17 door Mario De Wilde

Samen met Make-A-Wish® Belgium-Vlaanderen vervulde politiezone Westkust vandaag een wens van Tristan. Make-A-Wish® Belgium-Vlaanderen gelooft in de helende kracht van een wens. Daarom vervult MakeA-Wish® de hartenwens van kinderen tussen 3 en 18 jaar die aan een levensbedreigende ziekte lijden. Als het kind kan geloven dat de wens uitkomt, kan het ook geloven dat het beter zal worden. Tristan is een grote fan van de politie en droomt ervan om later inspecteur van politie te worden. Politiezone Westkust liet hem vandaag al even kennismaken met het werk van een inspecteur tijdens deze bijzondere wensdag.

Om 10.00 uur belden twee inspecteurs van politiezone Westkust aan bij het huis van Tristan. Tijd om aan de werkdag te beginnen! Begeleid door een escorte van drie motorrijders kwam Tristan aan op het Centraal Politiehuis. Hij werd ontvangen door voorzitter van PZ Westkust burgemeester Marc Vanden Bussche, burgemeester Geert Vanden Broucke, korpschef Nicholas Paelinck en verschillende commissarissen en (hoofd)inspecteurs.

Twee inspecteurs vergezeld van pup Yeyo leidden Tristan rond. Hij maakte kennis met onze verschillende voertuigen en bezocht het cellencomplex. Dat Tristan geknipt is als inspecteur van politie merkten we meteen op in het real time intelligence center. Betrapte hij daar via de dronebeelden een boef op heterdaad? Samen met het Snel Respons Team ging hij op pad waar hij acteur van dienst – zijn papa figureerde als boef – kon inrekenen. We sloten de dag af met een lunch waar Tristan en zijn gezin nog even konden napraten met de aanwezige commissarissen, inspecteurs en het wensteam van Make-A-Wish® Belgium-Vlaanderen. Politiezone Westkust duimt voor een spoedig herstel! We hopen om Tristan als hij iets ouder is echt als collega te mogen verwelkomen.
Foto: PZ Westkust

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.