Home > Met dank aan de Klushelden: nieuwe lerarenkamer en zorglokaal voor De Ark in Roeselare

Met dank aan de Klushelden: nieuwe lerarenkamer en zorglokaal voor De Ark in Roeselare

Geschreven op 23 april 2024 om 09:06 door Mario De Wilde

Al enkele jaren helpen Brico & BricoPlanit West-Vlaamse scholen om hun gebouwen te renoveren via hun project ‘Klushelden’. Ook dit jaar selecteerde de doe-het-zelf zaak twintig scholen uit honderden inzendingen. Deze scholen krijgen niet alleen advies van lokale Brico(Planit)-specialisten, maar mogen ook ter waarde van 10.000 euro het nodige materiaal en gereedschap kiezen om zelf aan de slag te gaan. Zo staken bijvoorbeeld de ‘Klushelden’ van De Ark uit Roeselare al de handen uit de mouwen. Zij bouwden de leraarskamer om.

‘Klushelden’ is een initiatief van Brico & BricoPlanit waarmee ze scholen willen helpen om te blijven innoveren en tegelijk ook de trots van het doe-het-zelven onder de aandacht willen brengen. België telt zo’n 6.000 kleuter- en lagere scholen, die in totaal ongeveer 10.000 schoolgebouwen beheren. Ruim de helft daarvan is ouder dan 50 jaar en toont tekenen van verloedering. Op subsidies voor renovaties is het vaak lang wachten. Met dit project ondersteunen Brico & BricoPlanit duurzame initiatieven die de leefwereld van kinderen een stukje aangenamer maken.

De voorbije jaren doneerden Brico & BricoPlanit al 730.000 euro aan in totaal 73 scholen via het project. Vorig jaar plaatste de doe-het-zelf zaak een nieuwe oproep voor de ‘Klushelden’, waarbij Belgische kleuter- en basisscholen zich weer kandidaat mochten stellen. De inschrijvingen stroomden wederom binnen en honderden scholen meldden zich aan voor het project. Intussen werden 20 scholen verkozen uit de inschrijvingen die één voor één aan de slag gaan met hun bouwproject.

Klushelden samenbrengen met gemeenschappelijk doel
“Ook dit jaar werden we opnieuw aangenaam verrast door het aantal scholen dat zich inschreef voor de derde editie van dit project”, zegt Rudi Schautteet, HR Director bij Brico & BricoPlanit. “In totaal registreerden zo’n 2.000 scholen en uit deze scholen koos onze professionele jury ook nu weer 20 winnende ‘Klushelden’. Met dit project streven we ernaar scholen de nodige middelen te geven om de vaak verouderde schoolgebouwen aan te pakken. Samen iets creëren of opbouwen geeft daarnaast veel voldoening en schept een band tussen leerlingen, leerkrachten en ouders, wat tot mooie resultaten leidt.”

Nieuwe lerarenkamer en zorglokaal voor De Ark
De Ark in Roeselare stak de handen al uit de mouwen. Met de hulp van Brico & BricoPlanit wisten zij een hun lerarenkamer aan te pakken, die nu ook wordt gebruikt als zorglokaal. Na een helse periode tijdens de pandemie verdienden de leerkrachten van Basisschool De Ark een boost. Samen zetten ze hun schouders onder het vernieuwen van de lerarenkamer. De vloer werd volledig uitgebroken en vervangen door een frisser exemplaar. Met de hulp van Brico en BricoPlanit werd daarnaast een nieuwe decoratieve zithoek met wandkastjes gebouwd waardoor de ruimte nu ook als zorglokaal wordt gebruikt.

Een knap project dat dankzij Brico & BricoPlanit kon worden verwezenlijkt. “De hulp van Brico was cruciaal voor ons”, zegt Fanny Delrue van De Ark. “Samen met de helpende handen van het oudercomité en leerkrachten hebben we niet enkel onze leerkrachten, maar de kinderen een nieuwe ruimte gegeven, waarin ze tot rust kunnen komen.” Het project in Roeselare krijgt nog navolging bij andere scholen in alle uithoeken van het land. Overal bundelen directies, leerkrachten, ouders, vrienden en sympathisanten de krachten om de gebouwen en terreinen op te frissen onder impuls van Brico & BricoPlanit.

Brico & BricoPlanit blijven het ‘Klushelden’-initiatief op lange termijn doortrekken. De bekende doe-het-zelf specialist zet bewust in op gelijkaardige duurzame en sociale projecten en wil ook de trots van het doe-het-zelven op deze manier stimuleren

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.