Home > Met dank aan bussenschudders. Koninklijk Comite voor Initiatief Brugge schenkt € 3.000 aan Vzw Integraal

Met dank aan bussenschudders. Koninklijk Comite voor Initiatief Brugge schenkt € 3.000 aan Vzw Integraal

Geschreven op 2 februari 2023 om 08:28 door Mario De Wilde

Groot feest gisteravond bij bakkerij Sint-Paulus in Brugge en ook veel volk w.o. burgemeester Dirk De fauw en de schepenen Nico Blontrock, Minou Esquenet en Mieke Hoste van de Stad Brugge. Daar was een goede reden voor want na twee afgelaste edities kon het Koninklijk Comité voor Initiatief Brugge eindelijk de traditionele Sterrenstoeten opnieuw laten doorgaan op zaterdag 17 en zondag 18 december 2022 in de straten van Brugge. Op de donkerste dagen van het jaar brachten ze op deze wijze wat warmte en licht in de thuisstad. Sinds 1935 trekken deze Sterrenstoeten door de belangrijkste straten van Brugge Centrum en ook dit jaar tonen vele enthousiaste Bruggelingen hun sociaal engagement voor Brugge én voor het goede doel. Ook dit jaar had het Koninklijk Comité voor Initiatief Brugge weer heel wat enthousiaste deelnemers die de twee dagen meeliepen. Traditioneel liepen de ‘bussenschudders’ mee die de toeschouwers naar een vrijwillige, kleine bijdrage vragen. Met de Sterrenstoet willen ze de kooplustigen wijzen op de nood aan solidariteit tijdens de kerstdagen. De opbrengst gaat, zoals dit het geval is vanaf het prille begin, integraal naar een goed doel en dit jaar is dat goede doel INTEGRAAL (huiswerk- en studiebegeleiding van anderstaligen).

Foto: De voorzitter van het Koninklijk Comité voor Initiatief Brugge, Filip De Craemer, mocht gisteravond, samen met burgemeester Dirk De fauw, een cheque overhandigen aan de voorzitter van INTEGRAAL, Peter Van Kerschaever. Dit jaar stond het mooie ronde getal van 3.000 euro op de cheque! Nog dit, de volgende Sterrenstoeten gaan door op zaterdag 16 en zondag 17 december 2023.

2 reacties

De Craemer
Geschreven op 2023-02-03 09:20:55
Graag gedaan!
Noël RAMON
Geschreven op 2023-02-02 13:41:39
De aantrekkelijke sterrenstoet is een zinvol initiatief. Het trekt door het feestelijke Brugge in de kerstperiode en het trekt de aandacht van de vele winkelende bezoekers op het werkelijk geuren van Kerstmis. Daarnaast wordt ook duidelijk gemaakt dat heel wat vrijwilligers in organisaties steun bieden aan (kans) arme kinderen, jongeren, en volwassen autochtone en anderstalige personen en gezinnen. Door de bussenschudders wordt de mogelijkheid aan de bezoekers van het centrum van stad Brugge, de mogelijkheid jaarlijks 1 initiatief te steunen. Het gekozen initiatief, de Welzijnsschakel INTEGRAAL vzw, gesticht in 1999, werkt met meer dan 200 actieve en competente vrijwilligers, ter ondersteuning van de kans)arme autochtone en anderstalige kinderen, jongeren en volwassen. De bedoeling is de personen te integreren of geïntegreerd te houden in de klas, de school, en in de gemeenschap en hen uit de armoede te houden door kansen te bieden op het bekomen van een diploma en zo op mogelijkheden voor tewerkstelling in de toekomst. Hiertoe biedt INTEGRAAL deelwerkingen zoals: huiswerk- en studiebegeleiding; Zomerschool voor Anderstalige Nieuwkomers tussen 5 en 18 jaar; Nederlands voor Anderstalige jongeren en Volwassenen, Praatgroepen voor anderstalige jongeren en volwassenen, enz... Nieuwe vrijwilligers zijn steeds welkom. Samen met ons bestuur wordt bekeken waar zij kunnen ingezet worden. Wij danken het Comité voor Initiatief Stad Brugge en hun bestuur, voor de geboden mogelijkheid .

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.