Home > Met 876,8 kg ingezamelde dopjes helpt KTA Brugge opleiding blinden­geleide­honden

Met 876,8 kg ingezamelde dopjes helpt KTA Brugge opleiding blinden­geleide­honden

Geschreven op 16 mei 2024 om 08:11 door Mario De Wilde

De leerlingen van KTA Brugge hebben, op initiatief van de leerlingenraad, maar liefst 876,8 kg plastic dopjes ingezameld. Ze deden dat voor een goed doel: de opleiding van blindengeleidehonden. Deze hulphonden helpen hun blinde of slechtziende baasjes om een zo normaal mogelijk leven te leiden. Met hun hulp kunnen die baasjes bijvoorbeeld gaan wandelen, winkelen, bij iemand op bezoek gaan… De honden signaleren obstakels op het voetpad, geven een zebrapad op stoeprand aan en kunnen zelfs een zitplaats helpen zoeken op de bus of op de trein. Vooraleer een hond dit kan, moet hij een intensieve opleiding volgen die twee jaar duurt en dus heel wat geld kost. Het Belgisch Centrum voor Geleidehonden zet acties op touw om die financiering rond te krijgen en één van die acties is de inzameling van plastic dopjes. Nadat die zijn ingezameld en gesorteerd, worden ze gerecycleerd. Als grondstof leveren ze geld op dat gebruikt wordt voor de opleiding van de blindengeleidehonden.

De leerlingen van KTA Brugge werden gestimuleerd door dit mooie verhaal en ook een beetje door de leuke beloning. Wie een warm hart had voor het goede doel, werd immers met een fris ijsje beloond.
3SSW2 verzamelde het grootste aantal dopjes en won daarmee een dagje Walibi. Naast de concrete opbrengst is het initiatief van de leerlingenraad ook belangrijk omdat leerlingen op die manier oog leren hebben voor mensen en verenigingen die zich inzetten voor het geluk van anderen.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.