Home > Met 45.000 waren ze op de Autoloze Zondag in Brugge

Met 45.000 waren ze op de Autoloze Zondag in Brugge

Geschreven op 16 september 2018 om 21:46 door Mario De Wilde

Stad Brugge organiseerde al voor de elfde keer Autoloze Zondag. Zowat 45.000 enthousiastelingen brachten een bezoek aan de autoluwe binnenstad. Autoloze Zondag ging sportief van start met Bruggeling Steve Boedt en de Amerikaanse Kass Martin, twee wereldberoemde Zumba-instructeurs. Ze hebben al in meer dan 80 landen het publiek tot bewegen aangezet. Hun dance work-out ‘Best of Belgium’ bracht heel wat enthousiaste Bruggelingen aan het dansen.

De Cultuurmarkt in de Sint-Jakobsstraat werd dit jaar uitgebreid naar de Markt. Daar stelden heel wat Brugse cultuurhuizen en –organisaties hun activiteiten voor het komende seizoen voor. Op de Markt stelden sociaal-culturele verenigingen en organisaties hun werking voor. De Mobimarkt op de Burg, waar verkeersveiligheid en duurzame mobiliteit centraal staan, bracht ook heel wat volk op de been. De Jeugddienst maakte heel wat kinderen gelukkig met hun grote badeendjes kinderroute.

Een ander hoogtepunt van de dag was de feestelijke opening van het Lara Taveirneplein. Het pleintje dat toegang geeft tot Biekorf Theaterzaal (Sint-Jakobsstraat 8) krijgt jaarlijks een welverdiende, tijdelijke naam met een verwijzing naar de cultuurhuizen rond het pleintje en het Brugse culturele leven. Dit jaar zetten we de Brugse auteur Lara Taveirne in de bloemetjes. Het Concertgebouw Circuit gaf een groot feest ter ere van haar eerste verjaardag met miniconcertjes, kinderanimatie en zoveel meer..

Wie liever de sportieve toer op ging, kon deelnemen aan Kroenkelen. Het jaarlijkse wandel- en fietsevenement mocht rekenen op 3632 deelnemers, waarvan 1065 wandelaars en 2567 fietsers. De dag werd afgesloten met een fantastisch optreden van Sioen plays Graceland! Het vernieuwde ’t Zand werd in vervoering gebracht met nummers uit de legendarische plaat Graceland van Paul Simon en de kunstwerken van de Triënnale konden nog voor een laatste keer bewonderd, bezocht en beleefd worden. De komende weken verdwijnen ze uit het straatbeeld.

Burgemeester Renaat Landuyt blikt tevreden terug op deze mooie dag. “Dit evenement geeft zowel de Bruggelingen als de bezoekers van de stad de kans om de stad op een andere manier te leren kennen.”

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.