Home > Menen’s mislukte imago maakt a.s. weekend plaats voor magistraal biergeweld

Menen’s mislukte imago maakt a.s. weekend plaats voor magistraal biergeweld

Geschreven op 14 maart 2024 om 07:09 door Mario De Wilde

Aan alle bierliefhebbers die verlangen naar een weekend vol excessen: maak je klaar voor het West-Vlaams Kampioenschap Bierpong, gehouden in de meest randstedelijke stad van Vlaanderen, Menen. Komend weekend kunnen bierfanaten zich verdrinken in een orgie van bier en plezier tijdens het West-Vlaams kampioenschap bierpong in Menen. En maak je geen zorgen, ook niet-marginalen zijn van harte welkom om deel te nemen aan dit ongeëvenaarde bacchanaal!

Drink jij de concurrentie onder de tafel?
De organisatie zal naast het West-Vlaams kampioenschap ook alles op tafel gooien om er een groot bierfestijn van te maken. Naast het bierpongtornooi zal het evenement ook een gigantische ad fundum wedstrijd omvatten, waarbij het een kwestie wordt van drinken of verdrinken. Met maar liefst ruimte voor 80 teams van 2 personen, zijn er nog enkele open plekken beschikbaar. Inschrijven is mogelijk voor een kleine bijdrage van 35 euro per team, inclusief al het nodige bier om de dorst te lessen en de competitieve geest te voeden.

Menen’s mislukte imago positief om te zetten
“Is dat dan het marginaalste feestje van Vlaanderen? Think again! Het werd hoog tijd om Menen’s mislukte imago om te zetten iets positiefs. En dat is net wat we willen bereiken met ons bierkampioenschap op zaterdag 16 maart; dan zullen de Menenaars een nacht lang pinten verzetten en hun eigen marginaliteit met passie omarmen. En geloof me, ze kunnen dat met zo’n overgave dat ze de ambiance van de Gentse Feesten zullen overklassen. Is zo’n bierspektakel verwerpelijk? Nee, net verrijkend! Wij zijn van Menen. Marginaal! Allemaal!” (knipoog) aldus organisator Bruno Deloof.

Niet alleen zuipen
Heb je nu een sterke bierbuik of een scherpe geest nodig om te winnen bij bierpong? Het blijkt dat het geheim van succes niet alleen in de bierbuik zit. Bij deze sport is een scherpe focus vereist, vergelijkbaar met die bij darts. Het draait allemaal om strategie, niet alleen om zuipen. Als organisatie willen we dan ook de bal niet misslaan en graag benadrukken dat het hoofdzakelijk draait om het spelplezier en niet om overmatig drankgebruik. Hoewel we hier zeker de juiste toon (of moeten we zeggen beker?) willen raken, erkennen we dat het evenement nog altijd een bierfeest is en dat er ongetwijfeld enkele pintjes zullen worden genuttigd. Het bierpong kampioenschap biedt ruimte voor maar liefst 80 teams van 2 personen.
Word Belgisch Kampioen
De winnaars gaan niet alleen naar huis met de eer van West-Vlaanderen, maar ook met een All-inclusive duoticket naar het Belgisch Kampioenschap Bierpong, gehouden op 7 september 2024 tijdens het Beats n’ Bots festival in Lichtervelde.

Bierfeest met afterparty
Na de finale volgt een knallende afterparty om de overwinning te vieren of de nederlaag weg te dansen. Supporters en feestbeesten zijn van harte welkom om hun favoriete team naar de overwinning te juichen, met een fotobooth, ad fundum wedstrijd, DJ’s en een onvergetelijke afterparty!

 

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.