Home > Menen kust ze de volgende weken

Menen kust ze de volgende weken

Geschreven op 24 januari 2022 om 15:37 door Mario De Wilde

“Samen met onze dienst Stadsmarketing willen we net als vorig jaar wat leven in de brouwerij brengen in de aanloop naar Valentijn. Onze inwoners betrekken en prikkelen, onze handelskernen extra animeren, ons stadhuis in een vleugje romantiek hullen: het moet allemaal kunnen”, zegt een enthousiaste schepen van Evenementen Kasper Vandecasteele.

SELFIEWEDSTRIJD ‘MENEN KUST ZE!’

Net zoals vorig jaar lanceert de Stad Menen een selfiewedstrijd ‘Menen Kust Ze’. Schepen Vandecasteele: “Kus je Valentijn aan één van onze liefdesbomen op de Grote Markt in Menen, op Lauwe of Rekkem Plaats of kies zelf je eigen liefdesboom ergens in Groot-Menen. Neem daar een romantische selfie, mét een rood attribuut en neem deel aan onze Valentijnsfotowedstrijd ‘Menen Kust Ze!’. Post de selfie tussen 24 januari en 13 februari op de Facebookpagina van Stad Menen, als reactie op het bericht met het campagnebeeld, of bezorg je foto online via www.menen.be/kustze. Op Valentijnsdag zelf, 14 februari, lanceren we de stemming. De foto die tegen 21 februari de meeste vind-ik-leuks verzamelde, wint een restobon van 100 euro bij een eetgelegenheid in Menen, Lauwe en Rekkem naar keuze. Zo steunen we ook onze lokale horecazaken.”

SFEERVERLICHTING IN DE CENTRUMSTRATEN

Naast de selfiewedstrijd zal Valentijn ook in het straatbeeld voelbaar zijn. Schepen van Lokale Economie Virginie Breye: “Ook dit jaar ruilden we de voorbije weken de kerstbollen van de sfeerverlichting in onze centrumstraten in voor verlichte rode harten. Die zorgen voor een extra touch voor wie door onze stad flaneert en op zoek is naar hét Valentijnscadeau bij onze lokale handelaars. Zo blijft de cosy sfeer van de eindejaarsperiode nog wat hangen tijdens de korte winterdagen. Wist je dat wij zo de stad zijn waar de sfeerverlichting het langste blijft branden?”

LIEFDESPOËZIE IN HET STADHUIS

Ook in het Stadhuis staat de barometer op de ‘liefde’. Binnenin is er een leuke aankleding om de Valentijnsactie extra in de kijker te zetten én in onze etalages naast het belfort kun je liefdesgedichten ontdekken, geselecteerd door inwoners met een ‘hart’ voor woord, zoals onze ereburgers Jozef Deleu en Willy Spillebeen. Ook onze bib, academie voor Muziek en Woord, Villa Buurvrouw en ons schepencollege bezorgen onze inwoners en bezoekers zo een vleugje poëzie.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.