Home > Mekseb, Maxim en Emily: maar liefst drie nieuwjaarsbaby’s voor AZ Sint-Jan Brugge

Mekseb, Maxim en Emily: maar liefst drie nieuwjaarsbaby’s voor AZ Sint-Jan Brugge

Geschreven op 2 januari 2024 om 13:16 door Mario De Wilde

In Het Nieuws van West-Vlaanderen krijg je niet alleen elke week de eerste geboorten, toekomstig trouwers en de meest recente overlijdens te lezen (zie onze link ‘burgerlijke stand’, vandaag ook als eerste media de publicatie van de drie nieuwjaarsbaby’s voor AZ Sint-Jan Brugge die men daar gisteren mocht verblijden. Twee jongetjes en één meisje.

Vooraan: links - Tekie Beyene Mekseb met zijn mama Oqbazghi Selemon Hani en papa Tekie Beyene Ghidey. Rechts- Buzatu Emily met haar mama Buzata Damaris-Monica en papa Buzatu Marius en broertje.
Vooraan: links – Tekie Beyene Mekseb met zijn mama Oqbazghi Selemon Hani en papa Tekie Beyene Ghidey. Rechts- Buzatu Emily met haar mama Buzata Damaris-Monica en papa Buzatu Marius en broertje.

Brugge, 2 januari 2024 – Het was een goed gevulde dag voor het verloskwartier van het AZ Sint-Jan Brugge AV. Maar liefst drie van de momenteel verblijvende baby’s kunnen voortaan op nieuwjaarsdag hun verjaardag vieren.

Shandyha Maxim

Maxim kondigde zijn komst al aan op 31 december, maar koos er toch voor om op 1 januari om 17u01 geboren te worden. Met zijn 1,92 kg en na een zwangerschap van 31 weken en 5 dagen, kan hij rekenen op de extra zorgen van de dienst neonatologie binnen het AZ Sint-Jan Brugge. Hij is het tweede kindje van Shadyha Iryna en Shandyha Mykola. Zijn papa woont nog in Oekraïne en kon hem voorlopig enkel via videogesprekken leren kennen.

Tekie Beyene Mekseb

Mekseb is het eerste kindje van Oqbazghi Selemon Hani en Teki Beyene Ghidey. Hij werd geboren om 21u14 na een zwangerschap van 41 weken. Met zijn 3,330kg en 50cm is hij de grootste van de drie nieuwjaarsbaby’s. Zijn mama en papa kijken alvast uit om hem voor te stellen aan hun familie.

Buzatu Emily

Emily is het enige meisje dat op 1 januari 2024 geboren is in het AZ Sint-Jan Brugge. Zij kwam ter wereld om 22u20 na een zwangerschap van 39 weken en 3 dagen. Ze is het derde kindje van Buzata Damaris-Monica en Buzatu Marius. Haar broertje komt maar wat graag kennis maken met zijn kleine zusje.

Populairste namen in 2023

De namen van de nieuwjaarsbaby’s zitten alvast niet in de top 5 van meest gekozen namen uit 2023 in het AZ Sint-Jan Brugge AV. De populairste namen voor jongens waren in 2023; Arthur (10), Louis (9), Charles (8) en Noah (8). Voor meisjes werd het vaakst gekozen voor namen als Alice (7), Ella (7), Mila (7) en Renée (7).

Geboortes in 2023

In 2023 mocht het AZ Sint-Jan Brugge AV 1168 bevallingen begeleiden en 1203 baby’s verwelkomen. Hierbij zaten 31 tweelingen en 2 drielingen. Net als bij de nieuwjaarsbaby’s van 2024 waren in 2023 over het algemeen de jongens in de meerderheid. (616 jongens en 587 meisjes.)

Vooraan: ​
Links - Tekie Beyene Mekseb met zijn mama Oqbazghi Selemon Hani en papa Tekie Beyene Ghidey. Rechts - Buzatu Emily met haar mama Buzata Damaris-Monica en papa Buzatu Marius. ​ ​
Niet op deze foto: Shandyha Maxim verblijft op de dienst neonatalogie en ontbreekt hier bijgevolg.
Achteraan: vroedvrouwen van de materniteit en het verloskwartier vergezeld door zorgmanager Sara Thieren en gynaecoloog dr. Lebbe van het AZ Sint-Jan Brugge AV
Vooraan: ​
​Links – Tekie Beyene Mekseb met zijn mama Oqbazghi Selemon Hani en papa Tekie Beyene Ghidey. Rechts – Buzatu Emily met haar mama Buzata Damaris-Monica en papa Buzatu Marius. ​ ​
​Niet op deze foto: Shandyha Maxim verblijft op de dienst neonatalogie en ontbreekt hier bijgevolg.
​Achteraan: vroedvrouwen van de materniteit en het verloskwartier vergezeld door zorgmanager Sara Thieren en gynaecoloog dr. Lebbe van het AZ Sint-Jan Brugge AV

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.