Home > Meester in de klas en juf in Antwerpen in online debat project ‘Toekomstmakers’

Meester in de klas en juf in Antwerpen in online debat project ‘Toekomstmakers’

Geschreven op 2 februari 2021 om 19:35 door Mario De Wilde

Het project ‘Toekomstmakers’ ging in het Sint-Andreasinstituut te Brugge van start eind november 2020. De leerlingen van het vijfde leerjaar A maakten kennis met duurzame ontwikkeling, toekomstmakers en media. Zowel J. E. F.,Jeugd en Film, als 11.11.11 coördineren dit leerzame mediaproject. Het project wordt gesubsidieerd door de Noord-Zuiddienst van Stad Brugge. Vandaag werd het project afgesloten met een online kinderdebat in het Zuiderpershuis te Antwerpen. Het evenement kaderde binnen het jaarlijkse JEF festival en werd corona-veilig georganiseerd. De leerlingen konden in de eigen klas online deelnemen.

Ze gingen met andere klassen in debat, overlegden en beoordeelden stellingen over hoe ze hun toekomst beter willen maken. Samen toonden ze in een originele klasfoto hoe ‘toekomst maken’ ook ‘zorgen voor elkaar’ is. ‘Ik leidde de leerlingen doorheen dit media gebeuren in de klas’, vertelde meester Bert Declerck. Duo-collega juf Karin Robert was zelf live aanwezig als panellid in het Zuiderpershuis te Antwerpen en ging samen met nog enkele andere panelleden: de nieuwe voorzitter van de Vlaamse Jeugdraad Amir Bachrouri en slam poet Lisette Ma Neza in overleg met de kinderen. Jelle Mels, presentator Karrewiet, Ketnet, presenteerde het evenement.

De leerlingen vonden het alvast spannend om vanuit hun eigen klas in Brugge samen met meester Bert te kunnen praten met andere Toekomstmakers in heel Vlaanderen en met hun eigen juf in Antwerpen. ‘Een mooi slot van het project.’, aldus Karin Robert.

Foto 1. De originele klasfoto van L5A waarop de leerlingen tonen dat toekomst maken ook zorgen voor elkaar is, vanuit het Sint-Andreasinstituut te Brugge
Foto 2. Het panel live vanuit Antwerpen met van links naar rechts: Juf Karin Robert, Karrewiet presentator Jelle Mels, slam poet Lisette Ma Neza en de voorzitter van de Vlaamse Jeugdraad Amir Bachrouri.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.