Home > Meer recreatie en redders vroeger op post: Zeebrugge lonkt naar de lente

Meer recreatie en redders vroeger op post: Zeebrugge lonkt naar de lente

Geschreven op 3 maart 2021 om 10:16 door Mario De Wilde

De lente komt er stilaan maar zeker aan en het warme en zonnige weer trekt meer mensen naar de kust. Het stadsbestuur van Brugge bekijkt daarom de mogelijkheid om al vroeger strandredders in te zetten en meer recreatiemogelijkheden te voorzien in Zeebrugge-bad. Gemeenteraadslid Johannes Logghe haalt aan dat er in april en mei toch ook al mooie en warme lentedagen zijn en dat die vaak heel wat bezoekers naar de kust lokken. Zeker nu buitenlandse reizen niet mogelijk zijn. “Een aantrekkelijk aanbod in eigen land kan mensen toch een vakantiegevoel geven”, aldus Logghe. “En een strandbezoek kan perfect coronaproof verlopen. Zeebrugge-bad is daarvoor uiterst geschikt.”

Schepen voor sport Franky Demon bevestigt dat een uitbreiding van de recreatiezone een piste is die bekeken wordt. “Vorig jaar experimenteerden we reeds met een uitbreiding van de badzone en dat lukte vrij aardig”, zegt Demon. “Ook met de surfclub willen we samenzitten om te kijken welke mogelijkheden er zijn. We kregen van de uitbater al het signaal dat het ledenaantal door corona fors de lucht in ging. En zelfs een vraag om ook de zone voor brandingsporten uit te breiden in de richting van Blankenberge. Als Stad willen we dat gaan bepleiten bij de federale overheidsdienst die hiervoor toelating moet geven.”

Daardoor zouden er ook heel wat meer kitesurfers toegelaten kunnen worden en dat kan zeker een extra troef zijn voor Zeebrugge-bad. Daarnaast wijst Demon op de initiatieven die er sowieso al komen: met name het sportstrand dat vrij beschikbaar is vanaf de paasvakantie én de Beweegcontainer. Die laatste wil de Stad in de zomerperiode opnieuw in Zeebrugge-bad plaatsen om zo extra beweegaanbod in open lucht te voorzien. Daarnaast wordt ook bekeken of er in bepaalde verlengde weekends, zoals Hemelvaart, al redders kunnen ingezet worden. Normaal zijn er pas strandredders van ongeveer half juni die dan tot half september toezicht houden.

Schepen voor personeel Pieter Marechal: “We zijn natuurlijk altijd afhankelijk van de weersomstandigheden, maar we zien dat het voorjaar de laatste jaren steeds vroeger warmer wordt en we vinden het belangrijk dat mensen veilig kunnen baden. Daarom bekijken we hoe dit personeelsmatig met extra redders kan worden aangepakt.”

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.