Home > Meer locaties voor deelfietsen Donkey Republic: negen nieuwe hubs in Wevelgem

Meer locaties voor deelfietsen Donkey Republic: negen nieuwe hubs in Wevelgem

Geschreven op 24 augustus 2022 om 09:54 door Mario De Wilde

Het deelfietssysteem van Donkey Republic wordt fors uitgebreid. Tot voor kort kon je op drie verschillende locaties, één per deelgemeente, een oranje fiets ontlenen. Het aantal hubs wordt nu uitgebreid tot twaalf, verspreid over de hele gemeente. Het netwerk krijgt op die manier een forse regionale versterking. Donkey Republic werd geïntroduceerd naar aanleiding van het kunstenfestival Contrei en raakt op die manier goed ingeburgerd. Vorig jaar werd het systeem via een overheidsopdracht, samen met stad Harelbeke en stad Menen, structureel uitgerold in de hele regio. Ook in de andere deelnemende gemeenten komen er hubs bij.

Recreatieve en functionele polen
Het grote voordeel van dit systeem is dat de gebruikers een fiets kunnen ontlenen in de ene hub en terugplaatsen in een andere hub naar keuze. Iedereen kan dus vanuit Wevelgem, Menen of Harelbeke naar de deelgemeenten fietsen en de fiets daar achterlaten. Voor de nieuwe locaties is gezocht naar recreatieve en functionele polen binnen de gemeente: zoals Bergelen, het Leiebos en de industriezones. Op die manier kun je ze ook gebruiken voor een uitstapje of als vervoersmiddel voor woon-werkverkeer. Uiteraard zijn er geen kosten terwijl de fiets tussentijds in de hub staat. De fietsen zijn gemakkelijk te ontgrendelen via een mobiele app. Die wordt ook gebruikt om de rit te beëindigen.

Locaties
In Groot-Wevelgem kunnen gebruikers nu op twaalf plaatsen een fiets afhalen en afzetten: In Wevelgem zijn er hubs aan het Gemeenteloket, Site Sportspoor, het fietsknooppunt aan de Lauwebrug, het Leiebos, De Deken Jonckheerestraat, de Nieuwe Markt, de Notelaarstraat en het industrieterrein Wevelgem-Zuid. In Gullegem zijn dat de kerk, Industriezone Gullegem-Moorsele en Brasserie Bergelen. In Moorsele blijft de hub aan het standbeeld.

Tarieven
Voor 1 euro kunnen fietsers al een rit van 30 minuten maken. Voor een hele dag betalen gebruikers 13 euro. Er zijn ook lidmaatschappen van 9 en 18 euro per maand, waarbij je recht hebt op respectievelijk 1 uur en 12 uur gratis ritjes per week. Nog tot en met 11 september hebben Wevelgemse gebruikers eenmalig recht op 30 minuten gratis fietsen. Ze moeten daarvoor de kortingscode “WEVELGEMFIETST” ingeven in de applicatie. www.wevelgem.be/fietsdelen

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.