Home > Meer dan 8000 studenten Howest starten opleiding.

Meer dan 8000 studenten Howest starten opleiding.

Geschreven op 16 september 2020 om 10:26 door Mario De Wilde

Met meer dan 8000 studenten, gaat de studentenpopulatie aan Howest, de Hogeschool West-Vlaanderen opnieuw in stijgende lijn. Ondanks de covid-19 pandemie, groeit Howest met 7% en telt 3500 eerstejaarsstudenten. Vooral de opleidingen in het domein Mens en Welzijn zijn populair. Even werd gevreesd dat de inschrijvingen, zoals overal in Vlaanderen, zouden sputteren, maar intussen is duidelijk dat de schoolverlaters er zin in hebben en de covid-19 pandemie achter zich willen laten.

Vooral de opleidingen in het domein Mens en Welzijn doen het goed, met uitschieters zoals Biomedische Laboratoriumtechnologie (+30%), Sport en Bewegen (+50%), Toegepaste Psychologie (+25%) en Toegepaste Gezondheidswetenschappen (+40%). Ook Verpleegkunde groeit. Het bewijs dat er bij de jongeren toch een besef groeit dat we moeten inzetten op preventie.

Bedrijfsgerichte opleidingen blijven status quo of kennen een daling, zoals Toerisme en Recreatiemanagement en ook dat kan door de covid-19 pandemie verklaard worden. De Informaticaopleidingen blijven status quo en na de sterke stijging van de vorige jaren, is dit een verwachte evolutie.

Starten in code geel

“Howest start in code geel,” licht algemeen directeur Lode De Geyter toe. “we gaan voor een zo contactrijk mogelijk onderwijs, zowel on campus als online. Onze campussen blijven bruisende ontmoetingsplaatsen voor onze studenten. In de voorbije jaren hebben we intensief geïnvesteerd in ons leerplatform en in digitale onderwijswijsvormen. Daardoor konden we zo goed als naadloos overschakelen toen de covid-19 maatregelen van kracht werden. Onze studenten werden gecoacht en gefaciliteerd in hun online leertraject en die knowhow willen we dit jaar verder toepassen. Wij staan ervoor bekend dat de student in Howest centraal staat en we willen dat zo houden.”

The Penta, de nieuwe campus in Kortrijk

Het begin van dit academiejaar wil voor Howest ook zeggen dat een aantal opleidingen hun intrek nemen in de nieuwe campus The Penta op Kortrijk Weide. “Ik zou zeggen, eindelijk,” aldus Lode De Geyter. “Het project heeft vertraging opgelopen, maar we zijn bijzonder blij dat onze studenten en sommige diensten kunnen openbloeien in dit unieke landmark. We hadden de opening natuurlijk veel grootser en feestelijker gewild, maar de covid-19 maatregelen zijn wat ze zijn! Zodra we mogen, maken we er een groot evenement van voor de hele Howest Community!”

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.