Home > Meer dan 150* nieuwe zij-instromers starten aan de lerarenopleiding van Howest in Brugge en Kortrijk

Meer dan 150* nieuwe zij-instromers starten aan de lerarenopleiding van Howest in Brugge en Kortrijk

Geschreven op 13 september 2022 om 12:30 door Mario De Wilde

Eén week voor de effectieve start van de lessen telt Howest reeds meer dan 150 nieuwe inschrijvingen voor de Verkorte Educatieve Bachelor Secundair Onderwijs of het Educatief Graduaat Secundair Onderwijs . “De roep om leerkrachten in het werkveld blijft groot, getuige de vele vragen die we wekelijks mogen ontvangen. We zijn dan ook verheugd om vast te stellen dat veel mensen daadwerkelijk de stap zetten om hun praktijkervaring, kennis, expertise en passie voor een vak door te geven aan jongeren. Onze startmomenten op de verschillende locaties waren alvast een schot in de roos, aldus Wouter Van Hoorne, opleidingsmanager van de lerarenopleidingen aan Howest.

Lesplaatsen in Brugge, Oudenaarde én Kortrijk

Vanaf dit academiejaar biedt Howest de lerarenopleidingen voor zij-instromers ook aan in Kortrijk. De nieuwe locatie komt bovenop de bestaande locaties in Brugge en Oudenaarde en speelt in op de toenemende vraag om dicht bij huis een aangepast traject te kunnen volgen ter voorbereiding op de overstap naar het onderwijs. “Door Kortrijk toe te voegen aan de bestaande locaties in Brugge en Oudenaarde kunnen we elke zij-instromer dicht bij huis de lerarenopleiding laten volgen. Dit wordt geapprecieerd door de studiekiezer en slaat duidelijk aan”, kadert opleidingsmanager Wouter Van Hoorne.

Traject op maat

De lerarenopleiding aan Howest blijft maximaal inzetten op kwaliteitsvol onderwijs. We werken hierbij een traject op maat uit voor elke cursist waarbij rekening gehouden wordt met de thuiscontext alsook de werksituatie. Vanuit de Howest-visie ‘Serve, Care, Empower’ dragen we een persoonlijke begeleiding hoog in het vaandel. Zo kan de lerarenopleiding gespreid worden over meerdere semesters en hebben we opleidingsonderdelen die cursisten op afstand kunnen volgen, maar evenzeer in contactonderwijs. Dit bepalen ze voor een groot stuk zelf in overleg met de trajectbegeleiders. Ons LIO-traject (Leraar-in-opleiding) wint ook steeds meer aanzien bij studiekiezers. Een steeds groter wordende groep cursisten kiest hier dan ook heel bewust voor.”

Alsnog starten in september?

Iedereen die houder is van een bachelor- of masterdiploma of wie minstens drie jaar nuttige beroepservaring heeft, is nog steeds meer dan welkom. Geïnteresseerden kunnen voor meer info contact opnemen met de opleidingsmanager wouter.van.hoorne@howest.be

*Het aantal effectieve starters in september kan de komende dagen en weken nog toenemen.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.