Home > Mee nadenken over de toekomst van toerisme in Brugge: dan is daar Traveljam voor

Mee nadenken over de toekomst van toerisme in Brugge: dan is daar Traveljam voor

Geschreven op 7 maart 2019 om 11:43 door Mario De Wilde

Op vrijdag 26 april 2019 organiseren vzw Kunststeden en visit.brussels een creatieve brainstormsessie over het toerisme van de toekomst. Brugge is een van de organiserende kunststeden van deze ‘Traveljam’, die wordt opgezet om een diverse groep deelnemers te laten nadenken over citytrippen in 2050.

Geen toeristische infokantoren meer

De wereld zal er in 2050 helemaal anders uitzien, zeker op het vlak van het verzamelen van informatie. Bedoeling is om 60 reizigers en ontwerpers tijdens deze hackaton samen te brengen rond uitdagingen als ‘Wat als er geen toeristische infokantoren zijn’, of ‘Wat als er geen papier meer bestaat’? Één dag lang zullen deelnemers brainstormen om tot innovatieve ideeën te komen om bezoekers in de toekomst zo goed mogelijk te kunnen onthalen in de deelnemende steden (Antwerpen, Brugge, Brussel, Gent, Leuven en Mechelen). De deelnemers worden verdeeld in teams rond bepaalde thema’s, een coach en een aantal creatieve ‘nerds’ zullen hen bijstaan om hun ideeën concreet vorm te geven. Schepen van Toerisme Philip Pierins verwacht veel van innovatieve denkoefeningen als deze Traveljam: “Er zit veel beweging in de toekomst van toerisme. Toerisme Brugge volgt die veranderingen nauwlettend, staat stil bij belangrijke trends en probeert waar mogelijk te anticiperen en bij te sturen. We gaan in Brugge dus zeker aan de slag met vernieuwende ideeën die hier uitkomen voor het onthalen van bezoekers in de toekomst.”

Deelnemen?

Voor deze Traveljam zijn we op zoek naar mensen die wel eens op citytrip gaan en een dagje creatief willen komen meedenken. Veel ervaring is niet vereist, een open geest en veel goesting wel. Deelnemen is gratis. Het evenement zelf en de communicatie verlopen in het Engels. Meer informatie en het inschrijvingsformulier zijn terug te vinden op de website van Traveljam. Komen kijken kan ook, vanaf 19.00 uur in UrbanCity, Antwerpen. Met vragen kan men terecht bij hannes@traveljam.be

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.