Home > Medewerkers KONE aan de slag in WZC Ter Potterie tijdens Dag van de Liefdadigheid

Medewerkers KONE aan de slag in WZC Ter Potterie tijdens Dag van de Liefdadigheid

Geschreven op 6 september 2022 om 10:11 door Mario De Wilde

Maandag 5 september (gisteren dus) was het de internationale Dag van de Liefdadigheid. Voor de gelegenheid gingen vijf medewerkers van liften- en roltrappenproducent KONE gedurende een namiddag aan de slag
in woonzorgcentrum Ter Potterie. Het team ging, onder begeleiding van een medewerker van het woonzorgcentrum, op pad met enkele bewoners voor een rolstoelwandeling.

Iets doen voor anderen zonder dat je er zelf iets voor terugkrijgt: daar draait het om op de Internationale Dag van de Liefdadigheid. Het initiatief werd in 2012 door de Verenigde Naties gelanceerd, wereldwijd nemen bedrijven en organisaties eraan deel. Bij de Brugse welzijnsvereniging Mintus verwelkomden ze maandag een delegatie van vijf medewerkers van liften- en roltrappenproducent KONE.

Ilse Vanderlocht, managing director KONE: “Eén van de kernwaarden binnen KONE is ‘care’. We geven om en zorgen oprecht voor mensen, zeker als ze het wat minder goed hebben of tegen drempels aankijken. Daarom hebben we voor deze symbolische dag lokale initiatieven uitgekozen waar medewerkers een handje helpen. KONE stuurt ‘goed volk’ op pad over heel het land. Zo gaan we onder andere schilderen of afval opruimen in Vlaanderen. In Brugge kozen we er bewust voor om mensen fysiek te helpen. Onze medewerkers zijn trots dat ze anderen op deze manier de hand kunnen én mogen reiken. Noem het gerust een teambuilding, maar van een niet alledaagse soort.”

Fernand Mus, directeur WZC Ter Potterie: “De ploeg van KONE zette zijn beste beentje voor in ons woonzorgcentrum door een handje te helpen bij de animatieactiviteiten. Gedurende de namiddag gingen ze, samen met één van onze begeleiders op stap met enkele bewoners tijdens een rolstoelwandeling. Onderweg werd er uiteraard tijd gemaakt om een pauze in te lassen op een zonnig terrasje voor een hapje en een drankje. We zijn ervan overtuigd dat onze mensen dit op prijs hebben gesteld.”

Pablo Annys, voorzitter Mintus “We waren aangenaam verrast dat KONE het aanbod deed om collega’s bij ons te laten meedraaien. Zorg is de centrale pijler van onze woonzorgcentra. Dag in, dag uit zijn hier medewerkers aan de slag die het beste van zichzelf geven voor anderen. We zijn bijzonder opgetogen dat een bedrijf als KONE voor ons kiest en mensen afvaardigt om een namiddag mee te draaien in de werking. Op deze internationale Dag van de Liefdadigheid stralen we als commerciële en maatschappelijke spelers, dezelfde waarden uit. Het is een opsteker voor een stad als Brugge die draait om mensen.”

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.