Home > Medewerker Brasserie ‘Brugge Die Scone’ redt Amerikaanse toerist van verstikkingsdood

Medewerker Brasserie ‘Brugge Die Scone’ redt Amerikaanse toerist van verstikkingsdood

Geschreven op 30 november 2018 om 18:36 door Mario De Wilde

Eergisteren ging een Amerikaans koppel op doorreis in Brugge tafelen in ‘Brugge Die Scone’. Tijdens het diner begon de man plots hevig te ventileren en kreeg geen adem meer. Zijn echtgenote raakte meteen in paniek en het was dankzij het alerte ingrijpen van garçon Dennis Van Damme uit Knokke dat de man niet verstikte. Dennis: “Ik stond gelukkig maar op een drietal meter van de man vandaan en zag meteen de ernst van het voorval. Ik trachtte eerst nog enkele keren zwaar op de rug te slaan en buikstoten te doen maar blijkbaar zat er een flink stuk vlees vast in zijn keel. Ik herinnerde me gelukkig nog de Heimlich methode. In greep hem achteraan beet en door die specifieke handgreep kon ik na een tijdje de blokkade van de luchtwegen verhelpen. De man verloor bijna het bewustzijn maar blijkbaar net op tijd kwam het stuk vlees los en begon hij opnieuw te ademen. Een groepje Spanjaarden die een tafeltje verderop zaten, begonn meteen te applaudisseren en de vrouw van het slachtoffer vloog me dankbaar om de hals.”. Een held wil Dennis zeker niet genoemd worden. Hij ontving een mooie beloning maar daar was het voor hem zeker niet om te doen. Dennis: “’s Nachts dacht ik wel nog vaak terug aan het voorval. Een mens vraagt zich dan af ‘wat als ik net op dat moment boven was’ of als ik die Heimlicht methode niet gekend had? In ieder geval vind ik het wel goed dat onze patron Laurent ons regelmatig tips en opleidingen geeft hoe we het best in deze situaties met klanten omgaan. Het kan immers op elk moment voorvallen.”

1 reactie

Dedeene rita
Geschreven op 2018-12-14 15:10:00
Proficiat voor Dennis!!! Vriendelijke Waiter trouwens😉

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.