Home > Matthieu Bonne krijgt Platina Eend in Bredene, Etienne Doom ‘Schaal voor sporttoewijding’

Matthieu Bonne krijgt Platina Eend in Bredene, Etienne Doom ‘Schaal voor sporttoewijding’

Geschreven op 21 april 2024 om 21:11 door Mario De Wilde

Matthieu Bonne mocht voor de derde keer de Platina Eend in ontvangst nemen. Hij fietste in maart 2023 in zeven dagen tijd 3619 kilometer in Arizona (VS) en in september zwom hij een wereldrecord bij elkaar door in de Griekse Baai van Korinthe 131 kilometer te zwemmen in bijna 61 uur. Voor de trofee voor de beste Bredense sportprestatie van 2023 waren er drie genomineerden: Dennis Dieussaert (swimrun/trailrun), Claudia Duysburgh (tennis) en Matthieu Bonne (duursport). De ‘Schaal voor sporttoewijding’ ging dit jaar naar Etienne Doom van Schaakkring Vliegend Peerd. Etienne is 56 jaar lid van de schaakkring en 45 jaar onafgebroken bestuurslid.

KSV Bredene (kampioen 2e provinciale) en SYKYC (diverse titels in danswedstrijden) werden gehuldigd als sportploegen van het jaar 2023. Bij de beloftevolle werden 5 jonge Bredenaars in de bloemetjes gezet met hun stevige prestaties in 2023: Thor Peeters (16 jaar/wielrennen), Loïc Bekaert (9 jaar/wielrennen), Laura Ooghe (17 jaar/atletiek), Romy De Baene (16 jaar/tennis) en Rien Denolf (16 jaar/trampoline).
Team Beaufort wint sportquiz
Aan de sportprijzen wordt traditioneel een sportquiz gekoppeld waarbij Bredense sportverenigingen geldprijzen kunnen winnen. De winnaars van de quiz werd het team van Team Beaufort (250 EUR) op de voet gevolgd door de ploeg van Triathlon Team Bredene (150 EUR). De Bredense Bruinvissen (100 EUR) werden derde. Foto: gemeente Bredene

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.