Home > Video. Matondo schenkt Cercle Brugge een 6 op 6 op KV Kortrijk

Video. Matondo schenkt Cercle Brugge een 6 op 6 op KV Kortrijk

Geschreven op 5 december 2021 om 10:17 door Mario De Wilde

Groen-Zwart vatte gisteravond de belangrijke decembermaand aan in het Guldensporenstadion in Kortrijk. Matondo opende op het half uur de score voor de Vereniging met een knappe actie. In de tweede helft maakte hij zijn tweede van de avond en schonk hij zijn ploeg een verdiende overwinning. Nieuwbakken trainer Dominik Thalhammer bracht weinig verrassende namen tussen de lijnen voor zijn debuutwedstrijd. Dezelfde elf die een week eerder de zege pakten tegen Mechelen in de competitie, mochten ook starten tegen KVK. Op het zware veld was het toch even zoeken naar een goede combinatie voor beide ploegen. Kortrijk had het balbezit in de openingsfase van de wedstrijd. Cercle stak na net geen 10 minuten een 1ste keer de neus aan het venster via Hotic, die zijn schotje ruim naast het doel van Ilic zag gaan.

Groen-Zwart kwam steeds beter in de partij en probeerde met veel direct spel. Somers kon net voor het half uur een diepe bal van Daland verlengen tot bij Matondo die een dribbel aanvatte. De Welshman dribbelde zich dwars door de Kortrijkse defensie en legde de bal vervolgens overhoeks binnen. Een knap nummer van Matondo die een week na zijn eerste zijn doelpuntenstatistiek meteen verdubbelde. op slag van rust deed hij dat ei zo na nog eens over, maar Ilic kreeg er zijn vuisten nog tegen en meteen daarop was er ook nog een kans voor Deman, maar ook nu zat Ilic er nog tussen en was het Rougeaux die zijn doelman bijstond en de bal ontzette.

Lopes Da Silva kreeg in de 1ste helft geel en ref Put gaf hem ook een laatste verwittiging. Hij bleef uit voorzorg in de kleedkamer. Charles Vanhoutte kwam in zijn plaats. Groen-Zwart stoomde door. Matondo kreeg opnieuw een opgelegde mogelijkheid, maar zag zijn poging net voorbij de 2de paal gaan. Invaller Millàn liet zich in de 56 ste minuut meteen gelden door op aangeven van Millàn de bal ineens op de slof te nemen. Ilic zat er met de vuisten nog bij. op de daaropvolgende hoekschop was de KVK doelman wel geklopt, maar Van der Bruggen zag zijn trap op de lat uiteen spatten.

Cercle bleef onverminderd doordrukken. Kortrijk kwam er ondanks de achterstand amper uit. En de aanhoudende druk moest wel opleveren. Een kwartier voor tijd kon de naar rechts uitgeweken Somers een bal in de rug van de verdediging leggen, in de loop van Hotic. Die kon uithalen. De bal leek via Ilic net naast te gaan, maar aan de 2de paal was Matondo er als de kippen bij om zijn 2de van de avond te maken.

Cercle: Didillon, Velkovski (73′ Vitinho), Daland, Utkus, Decostere, Lopes Da Silva (46′ Vanhoutte), Van der Bruggen, Hotic, Matondo, Somers (91′ Sampers) en Deman (56′ Millàn).

Kortrijk: Ilic, D’Haene, Radovanovic, Sainsbury, Rougeaux, Palaversa (76′ Fixelles), Torp Overgaard (76′ Messaoudi), Sissoko (64′ Mbayo), Selemani, Moreno en Guèye (15′ Badamosi).

Foto Cercle Brugge

Je kan meteen ook al kennismaken met de voorbereiding van de nieuwe trainer Dominik Thalhammer

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.