Home > Mathieu van der Poel woensdag aan de start AG Driedaagse Brugge-De Panne

Mathieu van der Poel woensdag aan de start AG Driedaagse Brugge-De Panne

Geschreven op 14 oktober 2020 om 15:42 door Mario De Wilde

Komende dinsdag 20 oktober (vrouwen) en woensdag 21 oktober (mannen) wordt met de AG Driedaagse Brugge-De Panne de laatste Vlaamse klassieker van de UCI WorldTour 2020 gereden. Mathieu van der Poel voert de indrukwekkende deelnemerslijst aan.

Van der Poel is in elke koers waarin hij start favoriet en dat zal in de AG Driedaagse Brugge-De Panne niet anders zijn. Met zijn attractieve en aanvallende manier van koersen kan de Nederlandse kampioen elke wedstrijd doen openbreken en naar zijn hand zetten. Dat kan dus ook op de vlakke wegen tussen Brugge en De Panne, waar de wind in de polders vrij spel heeft. “Door het wevallen van Parijs-Roubaix probeer ik alles mee te pakken wat ik nog kan, zo ook de AG Driedaagse Brugge-De Panne, tenslotte toch een WorldTour-wedstrijd”, zegt van der Poel. “De AG Driedaagse Brugge-De Panne zal met het wegvallen van Parijs-Roubaix meteen mijn laatste wedstrijd zijn van dit atypische wielerseizoen. Ik hoop stiekem op een echte waaierkoers met veel actie. Als dat niet het geval is, zal ik mij ten dienste stellen van Tim Merlier, met hem kunnen we ook op de sprint gokken. We hebben dus meerdere troeven om uit te spelen, waardoor het dus een koers is die past bij ons als team”, aldus de kopman van Alpecin-Fenix.

Als het op een massasprint uitdraait, zal Merlier zeker rekening moeten houden met Caleb Ewan, de Australische pocketsprinter van Lotto-Soudal en tweevoudig ritwinnaar in de voorbije Tour de France. Of kunnen oudgedienden als Mark Cavendish of Andre Greipel nog eens schitteren? Ook Alexander Kristoff is iemand om naar uit te kijken. De Noor kan de regen en wind in de polders vlot doorstaan en is snel aan de meet. Ook Jasper Stuyven, John Degenkolb, Matteo Trentin, Sonny Colbrelli en Mads Pedersen behoren tot die categorie. De Deense ex-wereldkampioen zit bovendien in topvorm, getuige zijn ritzege in de BinckBank Tour en overwinning in Gent-Wevelgem afgelopen zondag.

In de categorie ‘sterke klassieke coureurs tout court’ willen we zeker de namen van Yves Lampaert, Florian Sénéchal, Alberto Bettiol, Stefan Küng, Luke Rowe en Oliver Naesen noemen.

BELGISCH SPRINTDUEL BIJ DE VROUWEN?

Ook bij de vrouwen, die op dinsdag 20 oktober – een dag voor de mannen – tussen Brugge en De Panne zullen strijden, oogt de deelnemerslijst indrukwekkend. De kans op een Belgische overwinning is reëel, want Jolien D’Hoore en Lotte Kopecky behoren tot de snelste sprintsters van het pak. Op het BK trok Kopecky aan het langste eind, in Gent-Wevelgem D’Hoore. Wie haalt het in De Panne?

Er is natuurlijk ook stevige buitenlandse concurrentie. De Nederlandse Kirsten Wild wil haar overwinning van vorig jaar nog eens overdoen en haar landgenote Lorena Wiebes, die in 2019 tweede werd, droomt er ongetwijfeld van dit jaar een trapje hoger te eindigen. Ook Europees kampioene tijdrijden Ellen Van Dijk, ex-wereldkampioene Chantal Blaak en voormalig wereldkampioene veldrijden Thalita De Jong zijn interessante Nederlandse namen om in het oog te houden. Of komt de winnares uit Italië? Elisa Longo Borghini en Marta Bastianelli (vorig jaar winnares van de Ronde van Vlaanderen) zijn absolute wereldtoppers aan de start in Brugge.

BLIJF IN UW KOT, VOLG LIVE OP TV!

De AG Driedaagse Brugge-De Panne is dinsdag (vanaf 14u) en woensdag (vanaf 14u15) live te volgen in Sporza op Eén. Bij de start in Brugge en aan de finish in De Panne wordt geen publiek toegelaten. Blijf in uw kot en kijk gezellig thuis vanuit uw zetel naar de laatste Vlaamse klassieker van dit bijzondere coronajaar 2020!

www.agdriedaagse.be

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.