Home > Marnixring Knokke-Heist reikte Blinckaert Cultuurprijs uit

Marnixring Knokke-Heist reikte Blinckaert Cultuurprijs uit

Geschreven op 9 september 2022 om 10:06 door Mario De Wilde

Marnixring Knokke-Heist reikt elke twee jaar de Blinckaert cultuurprijs uit aan een Nederlandse of Vlaamse kunstenaar. Dit jaar ontving de Nederlandse Daniëlla Buijck deze prijs op zaterdag 27 augustus om 17 uur in de Sint Baafskerk in Aardenburg. De veelzijdige Daniëlla Buijck is afkomstig uit Oostburg. Zij is geboren in 1975. Haar vader was landbouwer en haar moeder werkte in het ziekenhuis. Hard en lang werken heeft zij van kinds af aan meegemaakt. Haar lagere school doorliep zij in Sluis, vanuit het huis van haar grootouders. Daniëlla genoot er van jongs af aan van om vrijuit te kunnen zingen. Na het behalen van het VWO diploma op de middelbare school te Oostburg vertrok ze richting Tilburg voor de studie Nederlandse Recht. Ook daar viel zij gelijk op en kwam in het bestuur van de studentenvereniging. Zij kwam ook in het studentenkoor want zingen dat was echt een 2e passie waar zij energie uit haalde.

Na het behalen van haar Bul als Meester in de Rechten ging zij aan de slag en werkte op verschillende kantoren. Maar omdat het zingen toch haar passie bleef ging zij naar het conservatorium te Tilburg dat zij na enkele jaren verliet met het predicaat Cum Laude. Om wat van de wereld te zien vertrok zij als vrijwilliger voor ca een ½ jaar naar Afrika waar zij artsen hielp met het verzorgen van mensen. Het zingen bleef zij doen en eenmaal terug in Nederland stond ze weer snel op het toneel, niet alleen in Nederland maar ook in Italië, Engeland, Zwitserland enz.

Ze werd koorlid bij het Groot Omroepkoor in Hilversum en bij de Nederlandse Reisopera in Enschede. Momenteel is haar belangrijkste werkgever De Nationale Opera in Amsterdam. Ook werd ze gevraagd voor een groot concert in Hongkong onder leiding van Jaap van Zweden. Als solist trad ze op in concerten voor o.a. het Koninklijk Huis en in Mathëus Passions. Naast het zingen brengt zij nog steeds haar eerste studie in de praktijk in haar praktijk als beschermingsbewindvoerder. En in de eerste plaats is zij een moeder in een gezin met 5 kinderen. Het zal duidelijk zijn dat zij een zeer drukbezet leven heeft. Ondanks dat is zij veel te vinden op speciale afscheidsdiensten, feesten en partijen om daar op speciaal verzoek een bijdrage te leveren. Zij is een voorbeeld van hoe men met hard werken het doel wat je nastreeft kan bereiken, waar niet alleen zij, maar ook velen van genieten.

De Marnixring De Blinckaert in Knokke- Heist vindt dit zo bijzonder en heeft daarom besloten haar de Blinckaertprijs 2022 te overhandigen. Tijdens de prijsuitreiking heeft Daniëlla nog enkele liederen gezongen met begeleiding op de vleugel door Mike Chen.

Het beeldje ontworpen is door de kunstenaar Ernest Joachim uit Oostburg en dat de boeken de vastlegging is van de oude en nieuwe cultuur zowel van vroeger als heden.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.