Home > Marnixring Brugge Simon Stevin schonk € 3000 aan Integraal

Marnixring Brugge Simon Stevin schonk € 3000 aan Integraal

Geschreven op 28 juni 2021 om 15:40 door Mario De Wilde

De Marnixring van Brugge heeft tot doel de Nederlandse taal- en cultuurgemeenschap te dienen door het verspreiden en bevorderen van de Nederlandse taal en cultuur, in een geest van vriendschap en dienstbetoon onder zijn leden, ongeacht hun politieke, religieuze of ideologische overtuiging, en tevens door het bevorderen van solidariteit, verstandhouding en vrede door het ideaal van dienstvaardigheid. Dit alles trouw aan het ideaal van zijn stichter Philips van Marnix, heer van Sint-Aldegonde.

De Brugse welzijnsschakel Integraal, vzw, heeft tot doel, met de steun van talrijke vrijwilligers, de armoede uit te sluiten en kansarmen in de maatschappij te helpen integreren door o.m. huiswerkbegeleiding van vnl. allochtone jongeren en lessen Nederlands aan anderstalige volwassenen en hen tevens een ontmoetingsruimte te bieden.

Arnold Naessens van Marnixring Brugge Simon Stevin: “Onze samenwerking met en steun aan de vzw Integraal beantwoordt perfect aan deze doelstellingen. Leden van onze ring fungeren bijv. als vrijwilliger bij Integraal bij de huiswerkbegeleiding van jongeren of bij de lessen Nederlands voor anderstalige volwassenen en ieder jaar meldt zich een aantal van ons om gedurende één of twee weken mee te draaien in de zomerschool waar Nederlands wordt bijgebracht aan allochtone nieuwkomers. Door het aanleren en het eigen maken van de Nederlandse taal bij anderstaligen maar ook kansarmen – en in de eerste plaats jongeren – helpen wij hen dus zich sneller te integreren in onze maatschappij. M.a.w. via de Nederlandse taal bevorderen wij dus hun integratie.”

Maar MR Brugge Simon Stevin steunt Integraal ook financieel door het verlenen van een jaarlijkse subsidie. Zo schonk onze ring sinds 2007 jaarlijks een cheque van om en bij de 3000 € aan Integraal en zoekt hiervoor telkens de nodige fondsen. Dit kon bijv. dankzij de opbrengst van concerten met Vlaamse liedjeszangers zoals Eva De Roovere (2007), Willem Vermandere (2008), Het Zesde Metaal & Sarah D’hondt (2009), Hannelore Bedert (2011) en Mira (2012) in de Brugse stadsschouwburg. Gedurende een aantal jaren voerde de ring ook een wijnverkoopactie en de voorbije twee jaar verkochten wij ons eigen ringbier “Simon Stevin”. Van 2015 tot 2018 werd jaarlijks een Italiaanse avond georganiseerd waarvan de opbrengst eveneens volledig ten goede komt aan het project met Integraal. En op 12 januari 2020 organiseerden wij nog een bijzonder geslaagd klassiek concert met opera en belcanto in de stadsschouwburg in Brugge.

Door de coronamaatregelen was het ons in het voorbije anderhalf jaar, spijtig genoeg, onmogelijk om een nieuw fondsenwervend initiatief op poten te zetten. Toch hield ons ringbestuur eraan om onze traditie van een jaarlijkse subsidie aan Integraal in ere te houden en verder te zetten. Vandaar ook deze chequeoverhandiging van € 3000 dit jaar.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.