Home > Marktcomité van Veurne is van start gegaan. Woensdagmarkt wordt aantrekkelijker

Marktcomité van Veurne is van start gegaan. Woensdagmarkt wordt aantrekkelijker

Geschreven op 3 april 2019 om 14:02 door Mario De Wilde

Het gaat goed met de wekelijkse markt! Iedere woensdag komen honderden mensen naar de Grote Markt en de Appelmarkt om te genieten van de sfeer. Om de toekomst te verzekeren, is er nu een marktcomité opgericht om de samenwerking tussen de marktkramers en het stadsbestuur optimaal te houden. Niets dat Veurne zo typeert als de wekelijkse woensdagmarkt. Midden in het historische kader worden de Grote Markt en de Appelmarkt dé ontmoetingsplaatsen bij uitstek. Mensen spreken af, doen hun inkopen en genieten van een terrasje. Het huidige succes is een grote troef voor de stad. Om de wekelijkse markt ook in de toekomst succesvol te houden, hebben de marktkramers en het stadsbestuur zich verenigd in een marktcomité. Dit comité kwam er na een rondvraag bij de marktkramers, waaruit bleek dat ze graag meer inspraak hadden in de organisatie. Het marktcomité moet de algemene werking van de markt vooruit helpen en zal meedenken aan acties die de beleving verhogen. Zo komen er enkele activiteiten die het marktbezoek nog aantrekkelijker zullen maken! De eerste is er op woensdag 1 mei. Er zal tijdens deze lesvrije voormiddag kinderanimatie voorzien zijn.

Volgende week is het dan weer de Week van de Markt. Bezoekers van de woensdagmarkt kunnen mooie prijzen winnen! Er staat een promostand ter hoogte van Cultuur en Toerisme Veurne, waar je tot 12.45 uur een bon in een urne kunt deponeren. Er zijn zo’n 25 prijzenpakketten te winnen, waaronder een waardebon van 300 euro voor een weekendje uit in West-Vlaanderen. Het nieuwe marktcomité is samengesteld uit marktkramers van alle beroepscategorieën en enkele vertegenwoordigers van het stadsbestuur.

Schepen Guido Hoste

Deskundige Lokale Economie: Stephanie Thybaert

Marktleider: Pascal Tahon

Textiel : Dirk Vandamme, Marnick Bevernage Marnick en Geert Vantyghem

Vlees/vis/zuivel: Inge Cornette (vervanger Marleen Syryn) en Geldof Nathalie

Diverse: Stefan Delboo

Bloemen en planten: Karine Sanders

Warme bereidingen: Steve Boudin

Snoep en gebak: Nathalie Titeca

Groenten en fruit: Lieven Vandewalle (vervanger Leen Verstraete)

Guide Hoste, schepen van Middenstand: “De startvergadering was alvast een succes. Iedereen wil meedenken over de toekomst van onze wekelijkse markt. We willen de uitstraling verbeteren en er voor zorgen dat iedereen de weg blijft vinden naar de markt. Samenwerken is optellen en vermenigvuldigen.”

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.