Home > Marijke sloot gisteren de deur van Brugse WZC Jeruzalem en Westervier na 42 jaar achter zich

Marijke sloot gisteren de deur van Brugse WZC Jeruzalem en Westervier na 42 jaar achter zich

Geschreven op 28 maart 2024 om 06:49 door Mario De Wilde

Na een indrukwekkende loopbaan van maar liefst 42 jaar in de zorgsector nam  Marijke Van Houtte gisteren afscheid van woonzorgcentrum Jeruzalem en woonzorgcentrum Westervier in Brugge. Ze werd op een bijzondere manier uitgezwaaid door vrienden, familie, bewoners en collega’s, ter ere van haar toewijding en onvermoeibare inzet. Meer dan verdiend dus deze hulde…

Marijke begon haar carrière in 1982 als verpleegassistente in Woonzorgcentrum Jeruzalem, onder de bezielende begeleiding van de Zusters Apostolinnen. Ze was getuige van de geschiedenis van het woonzorgcentrum en de bijdrage van de zusters aan de bouw van het huidige woonzorgcentrum Jeruzalem. In 1984 trokken de zusters in hun nieuwe klooster, dat was aangebouwd aan het woonzorgcentrum, met onder andere een prachtige kapel daaraan verbonden.

Marijkes warme zorg en toewijding werden door iedereen opgemerkt. Een bewoonster die blind was en haar herkende aan haar lange paardenstaart noemde haar liefdevol ‘Pluimstaart’. De zusters zagen na een jaar van haar werk in 1983 mogelijkheden en ontboden haar naar het hoofdklooster in Ruiselede om haar tot zuster te vragen, maar dat werd vriendelijk afgewezen. Ze kreeg de kans om teamcoach te worden en nam deze met beiden handen, op voorwaarde dat geen extra opleidingen moest volgen maar haar jarenlange ervaring telde ruimschoots. Collega’s vertellen nog steeds over de fijne momenten in Jeruzalem, bijvoorbeeld wanneer ze samen via de tuin van Jeruzalem die met de tuin van de kantschool verbindt naar de kantkloslessen gingen. Op maandag 9 november 2016 trok ze als laatste de deur van het wzc Jeruzalem dicht om met haar bewoners te verhuizen naar het vernieuwde gedeelte van wzc Westervier in de Speelpleinlaan.

Haar laatste werkdag werd in het grootste geheim memorabel gemaakt. In een oldtimer met directeur Dirk Snauwaert als chauffeur werd ze opgehaald om gisteren haar laatste werkdag te starten. Daarmee kwam ze aan in wzc Westervier onder luid applaus en in aanwezigheid van vele bewoners, vrijwilligers, vrienden en collega’s. Er werd gezongen op de tonen van ‘Marina, Marina’ over haar mooie carrière en geklonken met prosecco met een toets van Limoncello. Na een gezellig middagmaal waarbij iedere collega wat Italiaans voorzien had om te delen, ging Marijke rond in het huis om van alle bewoners en collega’s in alle livings geschenken en wensen te ontvangen. Er werd genoten van een mooi stuk slagroomtaart om de feestelijkheden compleet te maken. Tot aan haar laatste werkdag in 2024 bleef Marijke trouw aan haar plicht, met als voornaamste doel het bezorgen van een glimlach op de gezichten van bewoners, familie en collega’s. Haar inzet en betrokkenheid zullen gemist worden door allen die haar hebben gekend.

Het team van wzc Jeruzalem, wzc Westervier en heel Curando West dankt Marijke voor haar buitengewone bijdrage en wenst haar het allerbeste toe met haar familie en aankomende reizen in haar welverdiende pensioen.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.