Home > Marielou Poppe (Hotelschool Ter Duinen Koksijde) is Europees Junior Trancheur

Marielou Poppe (Hotelschool Ter Duinen Koksijde) is Europees Junior Trancheur

Geschreven op 18 januari 2023 om 09:05 door Mario De Wilde

Voor de 7de maal organiseerde Richard Garin en Alain Thoon in samenwerking met Hotelschool Ter Duinen Koksijde en Ecole Hotelière Provincial de Namur hun Europese Junior Trancheur Wedstrijd., die in de onpare jaren plaats vindt in Koksijde, in de pare jaren in Namen. Vanaf volgend jaar wordt deze wedstrijd georganiseerd onder de koepel van FETAM (FEderation of TAble Masters), met de twee scholen als vaste logistieke partners.

Normaliter nemen, naast de Belgische ook diverse hotelscholen uit Spanje, Nederland, Luxemburg en Frankrijk deel. Corona blijft nu al twee jaar roet in het eten gooien zodat dit jaar alleen de laatstejaars studenten deelnemen:
De deelnemers:
Noémie Drugmand en Anaïs Compan (Institut Saint Joseph La Louvière) ; Jonas De Prince en Margaux Blockeel (Instituut voor Voeding Ter Groene Poorte Brugge); Nicolas Lietard en Arnaud Queron (Lycée Provincial d’enseignements du Hainaut St. Ghislain); Marielou Poppe en Marie-Julie Vandenbussche (Hotelschool Ter Duinen Koksijde); Jim Nelissen enAghate Flament (Ecole Hotelière Provinciale de Namur), Roxane Malfait en Julia Ukovski (Provinciaal Instituut voor Voedingsbedrijven Antwerpen).
De deelnemers moesten hun kunnen laten bewonderen in deze disciplines:
1. Het versnijden van 2 borden Gandaham op sokkel met been alsook een eigen creatie van een aperitiefbordje met Gandaham.
2. Het fileren van 2 sliptongen.
3. Het versnijden van een lamszadel.

Uiteindelijk kroonde MARIELOU POPPE zich tot winnares; Marie-Julie behaalde de tweede plaats en Margaux Blockeel werd derde. (Georges Keters).

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.