Home > Marie Siska in Knokke wordt volgende week 100 jaar oud

Marie Siska in Knokke wordt volgende week 100 jaar oud

Geschreven op 26 mei 2019 om 13:26 door Mario De Wilde

Marie Siska, wellicht het bekendste wafelhuis van ons land, viert dit jaar haar 100ste verjaardag. Een verhaal dat in 1919 begint als wafelhuis van de jongste dochter van Moeder Siska en een eeuw later, als bloeiend restaurant-tearoom-hotel in handen is van Stefan en Nathalie Dossche, de derde generatie. Naar aanleiding van dit eeuwfeest zijn Stefan, Nathalie en dochter Marie Julie begonnen met hun website en de ingangspoort in een feestelijk kleedje te steken. Er komt een film van alle artiesten, kunstenaars en bekende mensen die hier gefilmd of gefotografeerd zijn. De film zal de geschiedenis van Marie Siska vertellen en wordt gepubliceerd op YouTube. Tenslotte komt er ook een fotoboek uit dat uitgebreid de evolutie van Marie Siska toont. Voor vele vaste gasten zeker en vast een mooi cadeau…

Cijfers
-Er kwamen n.a.v. de 100ste verjaardag een nieuw logo en nieuwe menukaarten
-Op 6 juni komt er een speciaal jubileumfotoboek dat aan de trouwe klanten zal bezorgd worden. Er komt ook een filmopname met alle hoogtepunten van een eeuw Marie Siska.
-Op drukke dagen maken papa Stefan en dochter Marie Julie deeg voor zo’n 1.000 wafels per dag
-Er zijn vier wafelsoorten, waarvan die met (echte) slagroom en suiker de populairste is verdwenen de pannenkoeken van de kaart.
-Bij Marie Siska werken zo’n 70 personeelsleden
-Het geheime familierecept werd door Stefan neergeschreven en wordt veilig in een kluis bewaard.
-Enkel dochter Marie Julie en een werknemer hebben hier toegang
-De eigen broodbakkerij is gestopt in 1990
-Centraal in het restaurant staat de koningstafel waaraan tientallen binnen- en buitenlandse gekroonde hoofden hebben gezeten
-Een rits bekende mensen bezochten en bezoeken nog steeds Marie Siska. Een kleine greep: Margritte, president Krüger van Zuid-Afrika, Marlène de Wouters, Josephine Baker, Paul Anka, Gilbert Becaud, Belgische koningen en prinsen, politici, Fellaini, Vormer, Lombaerts en vooral Jan met de pet.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.