Home > Marguerite Suvée uit Knokke-Heist vierde haar 104de verjaardag

Marguerite Suvée uit Knokke-Heist vierde haar 104de verjaardag

Geschreven op 12 februari 2024 om 12:01 door Mario De Wilde

Zopas bereikte Marguerite Suvée de gezegende leeftijd van 104 jaar. Op dinsdag 6 februari 2024 bracht schepen Nick Wenmaekers de 100-plusser haar een bezoekje in het woonzorgcentrum De Noordhinder om haar namens het gemeentebestuur en het Koninklijk Paleis letterlijk en figuurlijk in de bloemetjes te zetten met een sierlijke orchidee.

Marguerite Suvée zag op 5 februari 2020 het levenslicht in Dudzele . Ze komt uit een gezin met twee kinderen. Haar vader werkte in de cokesfabriek te Zwankendamme, haar moeder was huisvrouw. Ze liep school in Dudzele tot aan haar 13 jaar, waarna haar ouders verhuisden naar Zwankendamme waar ze verder school liep. Ze leerde haar echtgenoot Albert Goemaere kennen in de Zwankendamse glasfabriek, waar ze allebei werkten. In augustus 1942 traden ze in het huwelijk, dat gezegend werd met een dochter Nicole, gehuwd met Hubert Van Torre.

Marguerite heeft vele jaren gewerkt op ‘de Môle’, de Zeebrugse strandwijk, o.a. in Pension Astrid en bij Madame Blieck in Pension du Parc. Zeer vroeg verloor ze haar echtgenoot bij een verkeersongeval. Daarna bleef deze kranige vrouw nog werken tot op haar 83ste.

Tot eind 2019 genoot ze nog van de vele bijeenkomsten en uitstapjes met de gepensioneerden. Haar grootste hobby was pétanque. Vijf keer kreeg ze hierin de kampioenstitel. Nu geniet ze van de koffienamiddagen. Ze verblijft ze in een serviceflat in Knokke-Heist, dicht bij haar dochter. Ze heeft ook een kleinzoon, Jürgen Van Torre, gehuwd met Nele Haesebrouck en twee achterkleinzonen Berre en Robbe.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.