Home > Marc Jacob, bezieler van de Flanders Ladies Trophy in Koksijde, overleden

Marc Jacob, bezieler van de Flanders Ladies Trophy in Koksijde, overleden

Geschreven op 27 januari 2022 om 19:25 door Mario De Wilde

Met grote verslagenheid meldt het gemeentebestuur van Koksijde het overlijden van Marc Jacob. Marc Jacob was jarenlang de bezieler van de Flanders Ladies Trophy. Hij overleed op 24 januari. De Flanders Ladies Trophy voor het eerst plaats in 1987 en groeide uit tot een 25.000 $-toernooi. De Flanders Laddies Trophy is al 34 jaar een gevestigde waarde in Koksijde en was voor heel wat dames het begin van een veelbelovende tenniscarrière. Dominique Monami, Justine Henin, Kim Clijsters, Kirsten Flipkens en Yanina Wickmayer mochten de ruikers in de lucht steken.

Sportief ambassadeur
Op 11 september 2021 werd Marc Jacob voor zijn inzet gehuldigd in de Kokpit van het gemeentehuis en gekroond tot sportief ambassadeur. Marc was sinds 1995 betrokken bij de Flanders Ladies Trophy. Eerst als manager, daarna als verantwoordelijke voor de public relations en vanaf 1999 als toernooidirecteur. In 2002 werd hij voorzitter van de vzw FLTK. De voorbereiding van een volgend tornooi begon voor Marc de dag na de finale van het vorige toernooi. Hij wilde geen tijd verliezen om alles tot in de puntjes te regelen.

Burgemeester Marc Vanden Bussche: “Marc Jacob blijft voor Koksijde onlosmakelijk verbonden met tennis. Met het “Ladies Trophy tornooi”. Het gemeentebestuur is Marc bijzonder erkentelijk voor zijn organisatietalent. Ik ben blij dat we hem in september vorig jaar nog eens in de bloemetjes konden zetten en benoemen tot sportief ambassadeur van onze gemeente. Als voorzitter van de vzw had hij oog voor elk detail van de organisatie. We kunnen met zekerheid zeggen dat de voorbereiding, het tornooi zelf en de nawerking onder de supervisie van Marc steeds optimaal geregeld werden. Een andere minstens even grote verdienste is dat Marc, van de bestuursleden en medewerkers een hecht team maakte, een sterke vriendengroep, veel meer dan een “organisatiecomité”. Marc hield er altijd de sfeer in. Ook de talrijke speelsters, coaches en andere betrokkenen tijdens de tornooien voelden die sfeer van warmte en vriendschap. Het gemeentebestuur wenst de familie en vrienden heel veel sterkte toe met dit zware verlies. In de gemeenteraad van maandag hielden we een minuut stilte ter ere van Marc. Onze oprechte deelneming.”

 

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.