Home > Majestueus fotoboek: Annelore Desmet uit Kortrijk toont vrouwelijke schoonheid in tijdloze beelden

Majestueus fotoboek: Annelore Desmet uit Kortrijk toont vrouwelijke schoonheid in tijdloze beelden

Geschreven op 30 september 2023 om 14:16 door Mario De Wilde

Eergisteren was er onder ruime belangstelling in het prachtig kasteel Viteux in De Pinte de voorstelling van het langverwachte kunstzinnige fotoboek ‘Leave The Light On’ van de Kortrijkse Annelore Desmet. Het werd een magische avond met heel wat befaamde gasten, compleet met live muziek, culinaire hoogstandjes en (jawel) een verrassende act. Annelore Desmet: “Ik ben bijzonder trots op het eindresultaat van dit boek, dat een diepgaande hulde is aan de vrouw. Mijn missie is om elke vrouw, ongeacht uiterlijk of leeftijd, op een sensuele en charismatische manier vast te leggen, als een droomvrouw, als een fantasie. Volgens de vele toffe reacties die ik ontving, ben ik daarin zeker geslaagd.”

Annelore Desmet heeft sinds enkele jaar haar eigen bedrijf ‘Leavethelighton’ en noemt zichzelf een gepassioneerde high-end boudoirfotografe. Dat betekent concreet dat ze vrouwen in lingerie op een zeer stijlvolle, dromerige, kunstzinnige en kwalitatieve manier vastlegt, dit telkens op heel exclusieve locaties. Nu is er dus ook het boek ‘Leave The Light On’ dat verkrijgbaar is in verschillende gerenommeerde boekhandels en de Brugse uitgeverij Stichting Kunstboek. Dit boek bundelt het beste werk van Annelore Desmet, waarmee ze haar meesterlijke vaardigheden en passie voor kunstfotografie toont.

Inhoud boek

Met ‘Leavethelighton’ brengt Annelore Desmet een ode aan elke vrouw. Haar beelden zijn als poëzie zonder woorden. Suggestief en mysterieus vertellen ze een verhaal van authenticiteit, verleiding en vrouwelijke kracht. Annelore Desmet weet als geen ander hoe ze onder de huid van haar modellen moet kruipen, hoe ze in één trefzekere klik en met het licht als bondgenoot, de essentie kan vatten. Voor Annelore is fotograferen een intuïtief proces, waarbij ze zich laat meedrijven op haar gevoel en het moment, of zoals Henri Cartier-Bresson het ooit zei: It is een illusion that photos are made with the camera…they are made with the eye, heart and head.

Uitgeverij Stichting Kunstboek, harde cover, € 79

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.