Home > Maison Mambré van Wim Vandepitte & Veerle Teetaert uit Aarsele in de prijzen

Maison Mambré van Wim Vandepitte & Veerle Teetaert uit Aarsele in de prijzen

Geschreven op 9 januari 2020 om 15:29 door Mario De Wilde

De Logeren bij Belgen-gidsen bestaan 15 jaar en dat wordt op zaterdag 18 januari in Gent gevierd met een verjaardagsuitgave. Tijdens dat event worden de beste B&B’s in het buitenland bekroond en stellen 40 B&B’s hun aanbod voor in de voormalige St.-Autbertuskerk. ‘Maison Mambré’ van Wim Vandepitte en Veerle Teetaert uit Aarsele en Casa d’Oro (Umbrië) van Filip Van Branteghem en Jan Vandorpe uit Harelbeke vielen alvast in de prijzen en zullen ook in Gent aanwezig zijn.

Al 15 jaar ontdekken Erwin De Decker en Peter Jacobs bed & breakfasts en charmehotels die door Belgen in het buitenland gerund worden. Hun selectie bundelen ze tweejaarlijks in de populaire gidsen Logeren bij Belgen, die door Lannoo uitgegeven worden. ‘Onze zoektocht naar B&B’s begon ooit uit pure journalistieke interesse. We vroegen ons af waarom zoveel landgenoten voor een ander en niet altijd makkelijker leven in het buitenland kozen en vaak zonder enige ervaring met een logies beginnen’, vertelt Peter Jacobs. ‘Ondertussen weten we dat iedereen wel zijn/haar eigen verhaal heeft en die verhalen vindt de lezer in de gidsen.’ De levensverhalen maken deel uit van het succes van de gidsen, en bovendien zijn ze voor heel wat mensen een unieke bron geworden om een vakantieadres te kiezen. ‘Logeren bij Belgen is inmiddels een kwaliteitslabel geworden’, voegt Erwin De Decker toe. ‘Wij bezoeken en selecteren uitsluitend erkende vakantieadressen die aan de normen voldoen inzake veiligheid en basiscomfort. We kiezen zowel voor een B&B voor foodies in een kasteel als voor een boerderij waar kinderen welkom zijn.’

De gidsen worden tweejaarlijks vernieuwd en dat is nodig omdat heel wat B&B uitbaters het slechts een paar jaar volhouden. Slechts 10% van de adressen uit de eerste gids vindt de lezer in de nieuwe edities terug. Gelukkig zijn er heel wat nieuwe adresjes bijgekomen.

Winnaars uit West-Vlaanderen
Via een evaluatieformulier kiezen de gebruikers van de gidsen jaarlijks hun topadres. Daarbij wordt rekening gehouden met het comfort, de prijs, de kwaliteit van het ontbijt, … In 2019 vulden 2.420 mensen zo’n formulier in. De logies met de hoogste scores zijn:

In de gids Logeren bij Belgen in Frankrijk:
1. Domaine des Campeaux: Rembert Marynen & Anneke Millian, uit Onze-Lieve-Vrouw-Waver (www.domaine-des-campeaux.com)
2. Château Valcreuse: Alexander Siera en Caroline Picqueur, uit Antwerpen (www.chateauvalcreuse.com )
3. Maison Mambré: Wim Vandepitte & Veerle Teetaert, uit Aarsele (www.maisonmambre.com)

In de gids Logeren bij Belgen in Italië, Spanje, Portugal en Marokko:
1. Cortijo Valavero (Andalusië): Jorge Durán Castro & Vanessa Wouters, uit de Kempen (www.cortijovalavero.com)
2. Atidos (Valencia): Willy Brouwers & Arie Lengkeek, uit Mechelen (www.atidos.info)
3. Casa d’Oro (Umbrië): Filip Van Branteghem en Jan Vandorpe, uit Harelbeke (www.casadoro-umbria.it)

Logeren bij Belgen Dag
De winnaars ontvangen op 18 januari hun trofee tijdens de Logeren bij Belgen Dag in Hotel Monasterium Poortackere, in het centrum van Gent. In het originele decor van de St.-Autbertuskerk zijn 40 B&B’s uit Frankrijk, Italië, Spanje, Portugal en Marokko aanwezig om samen met de bezoekers de 15de verjaardag van Logeren bij Belgen te vieren. Tijdens het event worden de nieuwe logiesgidsen voorgesteld en de aanwezige B&B-houders informeren over hun vakantieplek. Iedereen is vanaf 13u30 welkom, de prijsuitreiking vindt plaats om 18u00. Toegang is gratis.

Informatie:
Logeren bij Belgen Dag op 18/01/2020 van 13u30 tot 18u30 in Hotel Poortackere, Oude Houtlei 56, 9000 Gent (www.monasterium.be). Alle info en de lijst van aanwezige B&B’s vind je op www.lbbdag.com .
De website van Logeren bij Belgen: www.bestchambresdhotes.com .

De gidsen Logeren bij Belgen in Frankrijk en Logeren bij Belgen in Italië, Spanje, Portugal en Marokko worden uitgegeven door Lannoo (www.lannoo.be) en liggen vanaf 21 januari in de boekhandel.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.