Home > Magpies opent komend weekend een eigen cake studio in Brugge

Magpies opent komend weekend een eigen cake studio in Brugge

Geschreven op 18 oktober 2022 om 15:31 door Mario De Wilde

Al vier jaar lang voorziet Magpies plantaardig gebak voor verjaardagen, babyborrels, trouwfeesten en andere gelegenheden in Brugge en omstreken. In die tijd is het aanbod opengetrokken naar taart op maat en is Magpies hét adres geworden voor alle zoetekauwen, ook voor wie rekening moet houden met allergieën of intoleranties. Vrijdag en zaterdag opent Magalie haar cake studio op Sint-Kruis: “het was hoog tijd dat ik uit mijn thuiskeuken kon verhuizen naar een bakatelier!”

“Ik kreeg al veel de vraag of mensen dan ook zullen kunnen langslopen om gebakjes te kopen. Dit weekend kan dat wel, maar daarna werk ik weer verder op bestelling. Voorlopig dan toch, want ik heb nog heel wat ideeën en er is zeker ruimte om leuke dingen te doen.” Vanop de nieuwe locatie wordt het wel makkelijker om te bestellen en zal er ook meer taart gemaakt kunnen worden. Losse gebakjes blijven wel te koop bij Forrest Food, dat op een minuutje wandelen ligt van de nieuwe zaak.

Het bakken zat er bij Magalie al altijd in. “Als kind experimenteerde ik al met het weglaten of vervangen van ingrediënten in taartrecepten. Ook toen ik op kot ging in Gent, nam ik een oven mee en alle bakvormen die we thuis konden missen. Op mijn kotfeetjes was er altijd véél taart.” Acht jaar geleden werd Magalie zelf vegan en op vlak van taart was dat toen wel een uitdaging. “Toen een vriendin me zei dat ze geen taart vond voor de verjaardag van haar lactose-intolerant zoontje, wist ik wat me te doen stond! Ik speelde al jaren met het idee om zelfstandig aan de slag te gaan, en ik had net heel wat complimenten gekregen op mijn eigen babyborrelbuffet.” Alles viel op zijn plaats: een levenslange hobby werd een bijberoep en nu dus ook een full-time droomjob!

Feestelijke opening

op vrijdag 21 oktober van 15 tot 19 uur en op zaterdag 22 oktober van 10 tot 17 uur in de  Julius Delaplacestraat 70, 8310 Brugge (Sint-Kruis)

 

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.