Home > Maandag opent Kortom vzw in gebouw naast het Beursplein in Brugge

Maandag opent Kortom vzw in gebouw naast het Beursplein in Brugge

Geschreven op 16 januari 2019 om 17:35 door Mario De Wilde

Onlangs nam Kortom vzw, de Vlaamse vereniging voor overheids- en socialprofitcommunicatie, haar intrek in een nieuw secretariaat naast het Beursplein. De vele Bruggelingen die dagelijks voorbij komen, merken de grote raamstickers met ‘Kortom’ ongetwijfeld op. Aanstaande maandag 21 januari 2019 om 17 uur wordt dit nieuwe kenniscentrum officieel geopend door burgemeester Dirk De fauw.

Wat is Kortom?
Kortom vzw is de Vlaamse vereniging voor overheids- en socialprofitcommunicatie. Deze organisatie brengt communicatieprofessionals uit de social profit en overheid (o.a. lokale en provinciale besturen, OCMW’s, politie- en hulpverleningszones, ziekenhuizen, Vlaamse en federale overheid) samen in een grote community. Bijna 1.200 communicatieprofessionals maken deel uit van dit groeiend netwerk. Zij kiezen jaarlijks uit een aanbod van meer dan 60 vormingsactiviteiten over communicatie, zoals congressen, opleidingen en collegagroepen. Daarnaast is Kortom een kenniscentrum waar communicatieprofessionals een antwoord op hun vragen krijgen. Bovendien doet de vereniging aan onderzoek om zo haar leden op de hoogte te houden van het veranderende communicatievak. Zo versterkt Kortom de professionalisering van het communicatievak en de deskundigheid van de leden.

Brugge : trefpunt voor communicatieprofessionals
Het Kortom-secretariaat was van 2000 tot 2008 gevestigd in Antwerpen. Nadien verhuisde het secretariaat en in de voorbije 10 jaar was Brugge het trefpunt voor communicatieprofessionals. De organisatie groeide in de voorbije jaren sterk, het aantal medewerkers steeg tot 4. De nood aan een nieuw en ruimer secretariaat werd nijpend. Kortom vond een nieuwe stek in het witte gebouw in de Hauwerstraat 8, op de hoek met het Beursplein. Leden van Kortom kunnen er grasduinen in de bibliotheek vol communicatieboeken, vergaderen met enkele collega’s of nadenken met een van de Kortommedewerkers over een communicatievraag.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.