Home > Maandag is er de ouverture van de vernieuwde speelplaats in Brugse basisschool Manitoba

Maandag is er de ouverture van de vernieuwde speelplaats in Brugse basisschool Manitoba

Geschreven op 4 mei 2023 om 07:44 door Mario De Wilde

De voorbije twee jaar werd er in de Brugse basisschool Manitoba in Sint-Andries bij Brugge bijzonder hard gewerkt om een grote, saaie grasvlakte en aangrenzende plein vol grijze tegels om te toveren tot een uitdagende en klimaatvriendelijke speelplaats. De basisideeën voor de vergroende speelplaats kwamen van de leerlingen zelf. De vele creatieve ideeën en tekeningen werden vooraf uitgebreid besproken en getoetst aan de haalbaarheid. Een speelplaats vergroenen is meer dan alleen de verharding weghalen. Kinderen hebben ook speelprikkels nodig. Inspiratie voor een groene speelplaats haal je uit de natuur. Speelheuvels om te ravotten, boomstammen om te klauteren, een wilgentunnel om te verpozen …

In samenwerking met verschillende instanties en met subsidies van o.a. Stad Brugge werd een plan opgemaakt dat rekening hield met al deze wensen. De ouderwerkgroep, leerkrachten en leerlingen, vrijwilligers, … gingen samen aan de slag. Een dikke groene dank-u-wel voor alle steun van:
– Stad Brugge: project “Vergroen je speelplaats” en de actie “Ik wil een boom”
– Provincie West-Vlaanderen: project “Natuur op school” en “MOS op school”
– Regionaal Landschap Houtland en Polders vzw: project “(Ver)scholen in het groen”
Het eindresultaat is top! Vanaf nu kunnen alle leerlingen tijdens de pauzes en speeltijden ten volle genieten van dit rijke en uitdagende speel- en spelaanbod. Komende maandag 8 mei viert de directie met alle leerlingen, het oudercomité, de vele vrijwilligers, … de officiële opening. En iedereen gaan dit meer dan uitbundig doen: zo komt er onder meer een frietkraam voor iedereen en tekent de Speelmobiel van Stad Brugge ook present.

Dank aan de vele “helpende” handen en in het bijzonder voor Leen Herrewyn en Niek Godfroid (Regionaal Landschap Houtland & Polders vzw) en Donald Dupon (MOS Provincie West-Vlaanderen) voor de expertise en advies.

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.