Home > Maak kennis met de tien afgestudeerde verpleegkundigen bij IC Dien in Roeselare

Maak kennis met de tien afgestudeerde verpleegkundigen bij IC Dien in Roeselare

Geschreven op 28 januari 2023 om 10:31 door Mario De Wilde

Opnieuw studeerden deze week verpleegkundigen af aan de verpleegsterschool Ic Dien in Roeselare. En dat verpleegkunde een job is met werkzekerheid blijkt alleszins uit het jobaanbod in de zorg. Voor elke afstuderende student hoopten namelijk 2 zorgwerkgevers dat ze voor hun instelling zouden kiezen.
Directeur Luc Vanrobaeys: “Er studeren nu een 10-tal studenten bij ons af, in juni volgt dan een veel grotere groep. Bij navraag bleek dat al onze studenten bij afstuderen niet enkel al een job hadden, maar blijkbaar konden ze echt kiezen waar ze aan de slag wilden. Ze hadden telkens meerdere mogelijkheden; 2 beschikbare jobs voor elke student. Het feit dat verpleegkunde een knelpuntberoep is, blijkt voor afstuderende verpleegkundigen soms een grote troef.”

Annemie Ledoux, studentenadministrator van Ic Dien vult aan: “Vanuit VDAB, de overheid en de school werden verschillende initiatieven opgezet om verpleegkunde te studeren, maar misschien mogen ze wat meer in de kijker worden gezet. Niet iedereen weet bv dat er ook kan opgestart worden op 1 februari of dat er veel projecten bestaan waarbij je kan studeren met een inkomen. Nochtans voor velen de ideale manier om eindelijk hun droom om verpleegkundige te worden waar te maken“ Ook verpleegkunde studeren? Kom gerust langs voor meer info of www.icdien.be. Opstart 1 februari en 1 september. Dank aan Mandelnieuws.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.