Home > Maak kennis met Alexander en Gianni, de eerste twee gemeenschapswachten in Izegem

Maak kennis met Alexander en Gianni, de eerste twee gemeenschapswachten in Izegem

Geschreven op 27 mei 2024 om 11:06 door Mario De Wilde

Met Alexander Kins en Gianni Verstraete nam de stad Izegem voor het eerst twee gemeenschapswachten in dienst. Ze werken mee aan een veilige en nette stad en vormen een belangrijk aanspreekpunt voor inwoners. Burgemeester Bert Maertens: “De gemeenschapswachten zijn voor ons de ogen en oren van de stad op straat. Ze zijn dagelijks aanwezig in het straatbeeld en kunnen zo heel snel zaken signaleren. Ze staan klaar om vragen te beantwoorden, bewoners te informeren en meldingen door te geven.”

De gemeenschapswachten spelen een belangrijke rol in de openbare veiligheid en het vermijden van overlast. “Dat kan over heel wat verschillende zaken gaan. Denk maar aan het te vroeg of foutief aanbieden van huisvuil, maar ook misbruik van openbare vuilnisbakken, de netheid van het voetpad voor de eigen woning, achtergelaten fietsen of zwerfvuil en sluikstort”, legt burgemeester Bert Maertens uit.

Diensthoofd gemeenschapswachten Alexander Kins: “De nadruk ligt voor ons altijd eerst op het bewustmaken van inwoners. We spreken burgers aan en wijzen hen op de mogelijke gevolgen van hun gedrag. Pas bij hardnekkig wangedrag gaan we over tot handhaven. De bedoeling is dat we helpen vermijden dat mensen boetes krijgen.”

De gemeenschapswachten zullen ook problemen en gebreken op het openbaar domein signaleren aan de bevoegde stadsdiensten, die zo kort op de bal kunnen spelen. “We rekenen daarnaast ook graag op de medewerking van de inwoners. Wie iets ziet dat niet in orde is, kan dat steeds melden op meldingen.izegem.be”, vertelt gemeenschapswacht Gianni.

“Gemeenschapswachten zijn geen politieagenten. Ze kunnen weliswaar GAS-boetes geven, maar de gemeenschapswachten werken in de eerste plaats sensibiliserend en preventief. Hun zichtbare aanwezigheid in onze stad zal ongetwijfeld een grote meerwaarde betekenen in ons streven naar een net en veilig Izegem”, besluit burgemeester Maertens.

1 reactie

Natascha
Geschreven op 2024-06-01 11:31:45
Graag had ik nogmaals eens gemeld dat het fout zal aflopen met de overdreven snelheid van sommige auto's in onze straat (Jan Breydelstraat thv nr 41) er zijn hier enorm veel spelende kinderen, klein en groot. Het zou enorm baten moest er in de straat een verhoging op de baan aangebracht worden om zo de snelheid te kunnen breken. Ik hoop dat deze maatregel niet pas genomen zal worden nadat er een kind doodgereden is. Hopend op een positief antwoord. Dit was in naam van vele bewoners van de Jan Breydelstraat.

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.