Home > Maak een nestkastje voor mussen en ontvang € 5 van Knokke-Heist

Maak een nestkastje voor mussen en ontvang € 5 van Knokke-Heist

Geschreven op 3 februari 2020 om 17:42 door Mario De Wilde

Het gaat niet goed met de huismus. Het aantal broedparen is de laatste decennia sterk afgenomen. Gelukkig hoeven ze nog niet als zeldzaam bestempeld te worden, maar de soort gaat wel nog elk jaar in aantal achteruit. In sommige grote steden is de huismus zo goed als verdwenen. Langs de randen van de dorpen en rond boerderijen komt de huismus nog veel voor, maar vooral in de nieuwere wijken met meer bebouwing gaat het niet zo goed met de mus. Onze kleine gevleugelde vrienden kunnen dus wel wat hulp gebruiken. Om de Knokke-Heistenaren te stimuleren om nestgelegenheden te creëren voor mussen is er sinds enkele jaren een subsidieregeling. Als je een nestkastje voor mussen aankoopt, krijg je van het gemeentebestuur 50 % van de aankoopprijs terug (met een maximum van € 100). Maak jezelf dergelijke nestkasten, krijg je € 5 per gecreëerde nestgelegenheid. Let wel, nestkasten hangen zonder dat er in je tuin voedselaanbod en water te vinden is voor de mussen heeft geen zin. Een waterschaal, een besdragende struik of zelf wat bijvoederen kan al voldoende zijn om mussen aan te trekken.
Het subsidiereglement met alle voorwaarden alsook het aanvraagformulier vind je op de gemeentelijke website: https://www.knokke-heist.be/premies-en-subsidies/subsidie-nestgelegenheden-mussen
Voor meer info kun je ook terecht bij de Dienst Milieu, Natuur & Landbouw (Alfred Verweeplein 1, Tel. 050 630185, milieu@knokke-heist.be).

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.