Home > Luna De Vlam (24j) uit Oudenburg present in Egypte tijdens Miss Eco International 2024

Luna De Vlam (24j) uit Oudenburg present in Egypte tijdens Miss Eco International 2024

Geschreven op 23 april 2024 om 09:25 door Mario De Wilde

Caïro is de place to be voor de finale van deze prestigieuze Miss verkiezing dat zal plaatsvinden op 28 april. Zeg niet zomaar Miss verkiezing tegen Eco International want er nemen maar liefst 65 landen deel aan dit event waar ecologie centraal staat. Luna De Vlam mag België vertegenwoordigen en wordt gezonden door Miss Fashion Benelux vzw. Miss Fashion Benelux vzw heeft Luna klaargestoomd voor dit evenement. Fashion en Ecologie zijn net twee stokpaardjes van Luna die zelf Designer is, dus haar eigen kledij ontwerpt en maakt. Haar focus ligt op stijlvolle avond- en trouwkledij met oa 3D kant. Momenteel is Luna een eigen kledinglijn aan het uitwerken. Een wintercollectie is in de maak.

Ecologie ligt nauw aan het hart van Luna want reeds in het recente verleden nam Luna reeds deel aan een wedstrijd op Vlaams niveau voor jonge ontwerpers waarbij ze een schitterende tweede plaats behaalde. Hier lag toen ook de focus op milieuvriendelijke ontwerpen waarbij Luna biologische stoffen gebruikte voor een volledige sportoutfit. Nadien ontwierp ze wasbare “wraps” die een plastic lunchbox verving. Design op een duurzame manier. De kledij die ze er zal dragen en vooral de “eco dress” zijn allemaal een eigen ontwerp en grotendeels zelf uitgewerkt.

Luna haar “Eco-dress” dat een pronkstuk is van haar collectie bestaat uit een 30-tal verknipte oude stukken kledij. Recycling staat hier centraal. Een kleine inzamelactie voor oude kledij werd opgezet, de juiste kleuren combineren en dan begon het knip- en naaiwerk. Dankzij de hulp van enkele vrijwilligers kwam haar “Eco-dress” tot stand. Indien ze voor dit onderdeel de eerste plaats behaalt zal haar jurk verkocht worden voor het goede doel in teken van de ecologie.

De komende week krijgt Luna heel wat opdrachten te verwerken in Egypte. Met deze verkiezing wil de organisatie, Miss Eco International, de ecologie op wereldvlak meer in de kijker plaatsen. Of hoe Ecologie, Fashion en een Miss verkiezing hand in hand kunnen gaan en dat is net is waarom Luna de geknipte persoon is.

2 reacties

Vynck ann
Geschreven op 2024-04-23 22:01:03
Top bezig. Fier op mijn familie. Toch e beetje vyncke vibes. 🤣😜
Christine declerck
Geschreven op 2024-04-23 21:32:39
Als je gelooft in jezelf en in wat je doet kun je bergen verzetten, en bovenal zo anderen warm maken om mee te gaan in je verhaal. Op een andere manier omgaan met wat er in de wereld aan het gebeuren is, op een andere manier de ogen openen van anderen. Veel succes de 28ste😍😍

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.