Home > Luna De Vlam (24) uit Oudenburg weet te scoren tijdens Miss verkiezingen in Egypte

Luna De Vlam (24) uit Oudenburg weet te scoren tijdens Miss verkiezingen in Egypte

Geschreven op 9 mei 2024 om 21:04 door Mario De Wilde

Een top-5 plaats op de talentshow, best team eco-video en 12e plaats overall. Dit is het schitterende resultaat dat Luna behaalde op Miss Eco International. Luna werd door Miss Fashion Benelux vzw uitgekozen om onze driekleur te verdedigen en werd hier op voorbereid want dat het geen eenvoudige opdracht zou zijn was geweten. De concurrentie was bikkelhard maar de vriendschap onderling was des te groter. Miss Eco International dat onder de vleugels valt van LTCP-UN en IIMSAM United Nations, kon ruim 60 landen ontvangen voor deze verkiezing met een duidelijk doel: Ecologie wereldwijd in de verf plaatsen.

Top 5 talentenshow:

Een klassieker in deze verkiezing is de talentshow waar Luna een Rope Skippingact naar voor bracht. Het resultaat was nipt maar Luna diende China voor te laten gaan en greep zo naast de troffee. Niettemin haalde Luna bij de tegenkandidates heel veel waardering voor haar act.

België bij “Best team Eco Video”

Samen met Japan, Filipijnen en Taiwan vormde Luna die België vertegenwoordigde een team. De bedoeling was om een gezamenlijke video te maken over ecologie in Egypte. Samen stellen ze de vervuiling op zee bloot en tonen ze hoe bedrijven creatief omgaan met recycling. Samen brengen ze over de landgrenzen heen hoe samen werken kan en een positieve boodschap kunnen uitbrengen over ons milieu. Ze werden dan ook verkozen tot best team Eco video. Een mooie opsteker want die dag was het trouwens ook “Earth Day”. Belangrijke punten voor hun finale.

Eco dress:

Fashion en Ecologie zijn net twee stokpaardjes van Luna die zelf Designer is, dus haar eigen kledij ontwerpt en maakt. Haar focus ligt bij stijlvolle avond- en trouwkledij met oa 3D kant. Momenteel is Luna een eigen kledinglijn aan het uitwerken. Een wintercollectie is in de maak.

Ecologie ligt nauw aan het hart van Luna want reeds in het recente verleden nam Luna reeds deel aan een wedstrijd op Vlaams niveau voor jonge ontwerpers waarbij ze een schitterende tweede plaats behaalde. Hier lag toen ook de focus op milieuvriendelijke ontwerpen waarbij Luna biologische stoffen gebruikte voor een volledige sportoutfit. Design op een duurzame manier. De kledij die Luna droeg op deze Miss verkiezing en vooral de “ecodress”, zijn allemaal een eigen ontwerp en grotendeels zelf uitgewerkt.

Luna haar “Eco-dress” dat een pronkstuk is van haar collectie bestaat uit een 30-tal verknipte oude stukken kledij. Recycling staat hier centraal. Een kleine inzamelactie voor kledij werd opgezet, de juiste kleuren combineren en dan begon het knip en naaiwerk. Dankzij de hulp van enkele vrijwilligers kwam haar “Eco-dress” tot stand.

12e plaats Overall voor België:

Het was nagelbijten op de finale wanneer één voor één de landen werden afgeroepen wie door mocht naar de volgende ronde. Luna zat er bij en blonk uit tussen 20 andere dames. Luna hoopte op een plaats in de top 20 en dat haalde ze ook binnen want ze werd 12e Overall. Ze verwierf zo een schitterende plaats tussen de 20 beste landen ter wereld. De top 5 Overall behaalde Luna niet maar zo hoog eindigen in de ranking was al een grote voldoening voor haar. Luna keert terug naar België met heel wat ervaring, veel nieuwe vriendschappen en kon zo ook zichzelf meten met professionals in de Miss-wereld. Of hoe iemand van een klein land grootse dingen kon realiseren.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.