Home > Ludovica (Marie-Louise) Monbaliu vierde 100ste verjaardag in De Polderparel in Westkapelle

Ludovica (Marie-Louise) Monbaliu vierde 100ste verjaardag in De Polderparel in Westkapelle

Geschreven op 6 maart 2023 om 08:50 door Mario De Wilde

Op 1 maart 2023 vierde Ludovica (Marie-Louise) Monbaliu haar 100ste verjaardag in het woonzorgcentrum De Polderparel in Westkapelle. De eeuwelinge ontving er uit handen van schepenen Kris Demeyere en Nick Wenmaekers en voorzitter van Welzijnsvereniging Het Dak Kathleen van der Hooft een sierlijke orchidee en een fotokader van ons Koningspaar. Ook provincieraadslid Hilde Decleer kwam langs om de eeuwelinge te verrassen met een tinnen schaal.
Marie-Louise werd op 1 maart 1923 geboren in Heist op een boerderij in de Westkapellestraat. Haar ouders Louis Monbaliu en Marie Lottefier hadden 8 kinderen waarvan Marie-Louise de oudste was. De drie oudste zussen zijn nog in leven, Aline is van 1924 en Lia van 1925.

Marie-Louise heeft tijdens haar jeugd steeds op de boerderij geholpen en ging naar de zustersschool in Heist waar toen alles in het Frans was. Op de boerderij zorgde ze samen met haar zus voor de melkronde die in haar jonge jaren nog met paard en kar was.

Na de oorlog huwde ze met Albert Dhondt van Westkapelle. Vele jaren deed ze de administratie van de aannemerszaak in wegenwerken gecombineerd met het huishouden. Samen met de zussen was ze graag bezig met mode en ook het zelf maken van kledij.

Marie-Louise en Albert kregen één zoon, Ivan die samen met zijn ouders in het familiebedrijf werkte. Zoon Ivan huwde met Claudine Daveloose. Ze kregen ook één zoon, Chris die de onderneming van zijn grootouders verderzet. Chris huwde met An Van Laere en zo kreeg Marie-Louise 2 achterkleinkinderen, Marthe en Lowiek.

Albert Dhondt heeft na een ziekenhuisopname ook nog een 3-tal weken verbleven in het WZC O.L.V. van Troost in Westkapelle waarna hij is overleden op 96-jarige leeftijd. Zolang Albert leefde bakte ze zo goed als wekelijks een crème-au-beurre taart of bladerdeegtaart met slagroom, wat ook door kinderen, kleinkinderen en zeker ook achterkleinkinderen werd geapprecieerd.

Ze geniet nu van de goede zorgen in het woonzorgcentrum De Polderparel in Westkapelle en van het bezoek van schoondochter Claudine die dagelijks langskomt.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.