Home > Luchthaven Oostende-Brugge verwelkomt twee nieuwe cargomaatschappijen

Luchthaven Oostende-Brugge verwelkomt twee nieuwe cargomaatschappijen

Geschreven op 24 september 2020 om 19:05 door Mario De Wilde

Meer dan ooit zijn er grote cargo-opportuniteiten voor de Internationale Luchthaven Oostende-Brugge. Sinds eind 2019 kent onze luchthaven dan ook een mooie groei en die groei gaat niet onopgemerkt voorbij. Zo zijn er op dit moment gesprekken aan de gang met verschillende Chinese cargomaatschappijen en logistieke bedrijven.

De groei is een versnelling hoger geschakeld tijdens de Corona pandemie. Ook onze trouwe klanten zoals Egyptair blijven zeer actief op onze luchthaven. Heel wat maatschappijen waaronder Qatar Airways en Magma vonden hun weg naar de luchthaven van Oostende. Dit resulteerde in een aanzienlijke groei in de periode maart tot en met juni. Maar ook wanneer de wereldwijde vraag naar cargo stilaan weer daalde, hield de groei op onze luchthaven aan.

Het cargo volume steeg over de periode januari tot en met augustus met 150,7% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Hiermee wordt het jaarcijfer van 2019 al ruim overschreden en we hebben nog vier maanden te gaan dit jaar.

Grote Chinese interesse

De Hongyuan Group is begin augustus gestart met het uitvoeren van succesvolle testvluchten op de luchthaven van Oostende. Na afloop van de testvluchten is het gemiddeld aantal wekelijkse vluchten toegenomen van 3 tot 8 vluchten per week in september 2020. In de maand augustus was Hongyuan goed voor bijna 15% van de verhandelde cargo.

“Wij als luchthaven zijn zeer verheugd met de cargo en logistieke ontwikkelingen in Oostende. Daarom ook dat wij een alliantie zijn aangegaan met de groep Versluys om onze infra structuur uit te bouwen en te moderniseren. Het is duidelijk dat de Chinese markt en zijn stakeholders de mogelijkheden in Oostende hebben ontdekt, zeker met de nabijheid van beide zeehavens, Oostende en Zeebrugge. Wij zijn dankbaar voor de Chinese interesse en in het bijzonder Mukden Logistics die vandaag hun komst naar de luchthaven officieel afrond. Vlaanderen Distributieland zal hen niet ontgoochelen”, aldus Marcel Buelens, CEO Luchthavens Antwerpen en Oostende-Brugge.

Komst nieuwe cargomaatschappijen

Het aantal maatschappijen die actief zijn op de luchthaven van Oostende is de laatste maanden erg uitgebreid. Tot de nieuwe maatschappijen behoren onder andere Qatar Airways, Magma & Hongyuan. De bestaande maatschappij Egyptair heeft dan weer het aantal vluchten op Oostende opgetrokken en maakt in Oostende ook een tussenstop voor hun vluchten naar de Verenigde Staten. Daarnaast blijven ook Strike Aviation en Kalitta Air gebruik maken van Oostende.

Mukden Logistics

Nadat Hongyuan hun vluchten na een succesvolle testfase optrok, tekent de logistieke holding Mukden Logistics vandaag een overeenkomst met de Internationale luchthaven Oostende-Brugge. Mukden omvatYugo BV, Clearengo en enkele andere partners in Zeebrugge. Yugo BV is het meest gebruikte handels- en logistiek bedrijf voor de afhandeling van Chinese vracht in de haven van Zeebrugge.

“Mukden Logistics kiest voor de Luchthaven van Oostende-Brugge als toegangspoort voor Chinese exportbedrijven naar het Europese vasteland. Dankzij de centrale ligging heeft de luchthaven van Oostende-Brugge betere distributiesystemen dan de andere luchthavens. De luchthaven ligt vlakbij de haven van Zeebrugge waar Mukden Logistics een intermodaal platform zal opzetten die vrachtvervoer via de zee en lucht combineert”, aldus Qingzhen Yu, Managing Director van Mukden Logistics.

 

1 reactie

Goossens Luc
Geschreven op 2020-09-24 22:04:21
Eindelijk eens betere vooruitzichten voor onze luchthaven, dank u wel M. Beulens

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.