Home > Loweide in Oostkamp speelt succesrijk in op Campermeal met veilige take away

Loweide in Oostkamp speelt succesrijk in op Campermeal met veilige take away

Geschreven op 16 februari 2021 om 17:45 door Mario De Wilde

De voorbije dagen was er nogal wat verwarring rond het concept ‘Campermeal’ waarbij eigenaars van mobilhomes en campers hun maaltijd (ontbijt, lunch of diner) in de buurt kunnen afhalen. Het familiebedrijf De Prêtre van Loweide Seminar & Event Farm in Oostkamp hebben daar in september vindingrijk op ingespeeld en ontvangen tijdens het weekeinde tientallen enthousiaste camperfanaten. Vader Bart en zoon Pieter-Jan De Prêtre: “Nu de feesten en seminaries omwille van de bekende omstandigheden verboden zijn, hebben we een vrij uitgebreide take away opgestart. We maken allerlei kant en klare gerechten klaar die de consument alleen nog au bien-marie (in een kom kokend water) dient op te warmen. Dat kan gaan van balletjes in tomatensaus tot Osso Buco van kalf of -heel populair- de sneukelzak voor twee personen, huisgerookte paling en zalm-droogworst-wildpaté-tapenade-tonijnsla en brood. Ook gebraden kip rechtstreeks van het spit kan afgehaald worden.” Het concept is simpel. De eigenaar van de camper mag op de terreinen van Loweide gratis staan en ook overnachten. De enige voorwaarde is dat hij een take away bestelt ter plekke. En of het aanslaat: komend weekeinde hangt het bordje ‘sold out’ aan de hoeve.

www.loweide.be/Afhaalmenu

Brugs Kamerlid Jasper Pillen is overigens tevreden dat Campermeal, een op korte termijn zeer populair concept waarbij men met de campingcar take-away maaltijden afhaalt en dan in de eigen bubbel opeet aan het restaurant, opnieuw toegelaten werd. De FAQ werden gisteren mede op zijn voorstel aangepast. Dit leuke concept, met roots in Oostende, was meteen erg populair maar werd dan opeens verboden. “Er waren toch een aantal problemen met dit verbod op het gebruik van maaltijden op de parking van een restaurant; bijvoorbeeld voor zaken die een hotel (wel open) met een restaurant (enkel take-away) combineren was dit verbod niet houdbaar. Dat je niet mocht eten op de parking van een restaurant maar wel op een publieke parking langs de weg was toch ook wel te verregaand.”

Pillen nam contact met het kabinet van de Minister van Binnenlandse Zaken. “Dankzij constructieve dialoog werd het verbod nu weer afgevoerd. Dit is goed nieuws voor de hardgetroffen horecazaken die massaal deelnamen aan dit originele concept.” Pillen ondersteunt tot slot de oproep van de Minister dat alles in de bubbel én coronaproof moet verlopen. Bediening in de camper is en blijft uiteraard verboden.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.